Ελεύθερο το ωράριο στα περίπτερα από τις 11 Οκτωβρίου – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Τραγελαφικές καταστάσεις έχει δημιουργήσει η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα από περίπτερα, κάβες και καταστήματα, αφού δε λείπουν οι περιπτώσεις που περιπτερούχοι έρχονται στα… χέρια με πελάτες που επιμένουν να αγοράσουν αλκοόλ τις πρωινές ώρες!

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των περιπτέρων, όπου το ωράριο πλέον απελευθερώνεται, με την επισήμανση, ωστόσο, πως μετά τις 00.30 τα ξημερώματα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας!

Όπως είπε ο κ. Τόπας, τον τελευταίο καιρό τα περίπτερα βίωσαν ένα άδικο μέτρο, με την επιβολή του κλεισίματος τα μεσάνυχτα. «Για τα περίπτερα που εξυπηρετούν τεράστιο κοινό και αποτελούν τους «φάρους» του δρόμου, ήταν άδικο. Τα πρόστιμα ήταν πάρα πολλά και ήταν λυπηρό που ένας ιός καταπολεμάται μόνο με πρόστιμα και όχι με φάρμακα και εμβόλια» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως το καθεστώς του ωραρίου τελικά άλλαξα μετά από πιέσεις όλων των Σωματείων κι έτσι από τις 11 Οκτωβρίου τα περίπτερα επιτρέπεται να λειτουργήσουν κανονικά με ελεύθερο ωράριο. «Έτσι, θα μείνουν και οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, σε μία δύσκολη περίοδο που έχουμε κατακόρυφη μείωση κέρδους, τζίρου και ποσοστών» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση ποτών θα ισχύει στην κίτρινη ζώνη, όπου εντάσσεται και ο Νομός Μαγνησίας, από τις 00.30 έως τις 5 το πρωί.

Ο κ. Βασίλης Τόπας συμπλήρωσε πως καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στα περίπτερα, ανεξάρτητα από τη ζώνη όπου βρίσκονται και κάλεσε τους περιπτερούχους να συμμορφωθούν.

«Άφησαν ελεύθερο το ωράριο, απαγορεύουν τα ποτά, και κάνουν υποχρεωτική τη μάσκα. Τα περίπτερα έχουν προστατευτικό τζαμάκι και δεν υφίσταται μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης, αλλά αφού το υποχρεώνει η κυβέρνηση θα πρέπει να το εφαρμόσουμε» πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρόεδρος των περιπτερούχων σημείωσε ότι με την απαγόρευση διάθεσης αλκοολούχων ποτών, έχει μειωθεί και η κατανάλωση τσιγάρων και προϊόντων καπνού, από την άλλη, όμως, έχει αυξηθεί το λαθρεμπόριο.

Επιπλέον, δεν έχουν λείψει οι περιπτώσεις όπου περιπτερούχοι και πελάτες καταλήγουν στην… Αστυνομία, όταν οι πρώτοι αρνούνται να διαθέσουν αλκοόλ μετά το επιτρεπόμενο ωράριο: «Έχουμε έρθει στα χέρια με πελάτες που ζητούν αλκοόλ, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και μόνο ο κορωνοϊός δεν περνάει…» είπε ο κ. Τόπας.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις