Βελόπουλος: Να ληφθούν μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

59

«Δραματική», χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις χορηγήσεις μικροχρηματοδοτήσεων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δεν είναι υπαιτιότητα της κυβέρνησης η τρίμηνη καθίζηση της οικονομίας λόγω του κορωνοϊού αλλά είναι υπαιτιότητα της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν έχει λάβει μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν γονατίσει από την κρίση, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να αρχίσει να παράγεται πλούτος στην χώρα», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Φοβούμαι ότι τον Σεπτέμβριο και λίγο πριν ή λίγο μετά την ΔΕΘ θα έχουμε δραματικές εξελίξεις στην οικονομία και την κοινωνία γενικά. Η ανάπτυξη της οικονομίας έπεσε στο 1% από το 2,3%», είπε ενώ διερωτήθηκε πως θα μπορέσει η κυβέρνηση να καλύψει το έλλειμμα από την πτώση στον τουρισμό το οποίο εκτίμησε ότι θα φθάσει στα 10,8 δισ. ευρώ.

Συνεχίζοντας άσκησε έντονη κριτική σε διάταξη του σχεδίου νόμου η οποία εμφανίζει ως δικαιούχους χορηγήσεων και άτομα που μόλις είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου!.

“Έρχεστε τώρα και δίνετε 25.000 ευρώ δάνειο σε έναν τύπο που δεν ξέρουμε ούτε το όνομά του, που δεν έχει χαρτιά, μόνο και μόνο επειδή έχει κάνει αίτηση ασύλου. Και αν απορριφθεί το άσυλο; Τι θα γίνει; Νομίζετε ότι θα δώσει τα λεφτά πίσω;”, διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος. Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε πως μία στις δυο αιτήσεις απορρίπτεται.

“Ο υπουργός παρακαλά τις τράπεζες να είναι ανεκτικές στους όρους και τις προϋποθέσεις. Αυτά δεν συμβαίνουν σε χώρες που σέβονται τον πολίτη, την δημοκρατία και την κυβέρνηση του τόπου. Και εν πάση περιπτώσει πείτε μας ποιος κυβερνά εδώ; Οι τράπεζες; Οι διαπλεκόμενοι; Οι εφοπλιστές; Τα κανάλια;”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

“Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι άθλιο που συνέβη τις τελευταίες ημέρες”, συνέχισε ο κ. Βελόπουλος.

“Αναφέρομαι στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, όπου ένας τύπος, ο οποίος ήταν έξω από την MARFIN όπου κάηκαν άνθρωποι, και αυτός ο τύπος ζητά την απέλαση του πρωθυπουργού. Ζητά να απελαθούν υπουργοί και ο πρωθυπουργός και οποιοσδήποτε διαφωνεί μαζί του. Και βγαίνει και λέει: έχουμε χέρια και εμείς και μπορούμε να δείρουμε αν χρειαστεί. Και κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τον συλλάβει. Εμείς αυτά τα λέμε και τα λέμε συνέχεια, γιατί έχουμε έρθει εδώ για να σας ταρακουνήσουμε και να γίνει καλύτερη η δημοκρατία μας”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε και στο θέμα της σίτισης στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και κατέθεσε στα πρακτικά αντίγραφο από το εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα.

“”Πρωινό, γεύμα, δείπνο για 13.000 άτομα για 7 ημέρες 500.000 ευρώ. Και το 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο λιποθύμησε γιατί δεν είχε χρήματα για να αγοράσει κουλούρι. Και ευτυχώς που κινητοποιήθηκε ο γενικός γραμματέας -μετά από τις πιέσεις που άσκησε η Ελληνική Λύση και βρήκε δουλειά η μητέρα. Μα τι κάνετε; Γιατί συμπεριφέρεστε έτσι στους Έλληνες; Τι είναι οι Έλληνες; Πεταμένοι;”, ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή το κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην πολιτική της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας.

“Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τον κ. Ερντογάν (το διάβασα σε άρθρο στον γερμανικό τύπο) και εντελώς συμπτωματικά η Τουρκία την επόμενη μέρα εξέδωσε navtex αρνητική, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στην θάλασσα γύρω από τα Ψαρά. Εσείς, δε, από την 1η Ιουλίου ανοίγετε τα σύνορα στον Έβρο, στους Κήπους και από τις 15 Ιουλίου προχωράτε σε συνολικό άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία”, είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: Να σας θυμίσω ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ερντογάν και λίγους μήνες μετά ξεκίνησε το πρόβλημα στον Έβρο με τους λαθρομετανάστες που ήθελαν αν μπουν στη χώρα. Μην εμπιστεύεστε τους Τούρκους. Έχουν φασιστική αντίληψη και θα το πληρώσουμε άσχημα αυτό. Με πειρατές δεν κάνεις κουβέντα. Και η Τουρκία είναι χώρα πειρατική, φασιστική, ναζιστική”, κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

-Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like