Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο Μάκης Βορίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «αριστερά του χαβιαριού» ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι η υπόθεση δεν έχει κάτι έκνομο. «Δεν είναι παράνομο το θέμα. Αλλά πόσο υποκριτικό είναι. Ενδιαφέρουσα συζήτηση το πώς επιλέγει ο συγκεκριμένος τρόπος τοποθετήσεως των χρημάτων του κ. Παπαδημούλη. Πρόκειται για αξιοποίηση αυτού που είχαν φτιάξει ως ιδεολογικό μοντέλο σε ένα επίπεδο πράξης. Το επίπεδο της περιουσιακής ενίσχυσης είναι που ελέγχεται ως υποκριτικό, σε σχέση με τον ανθρωπισμό που διακηρύσσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς το ζήτημα της υποκρισίας, δεν είδα να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας. Μάλλον θεωρεί ότι είναι εντάξει αυτή η συμπεριφορά. Από την περίφημη αλληλεγγύη στους μετανάστες, καταλήξανε στο να κάνουν μια ‘’αξιοπρεπέσταση’’, ‘’επικερδέστατη’’ και ‘’επωφελέστατη’’ δουλειά» κατέληξε.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η Ελλάδα, μετά την Ιταλία, επιχειρεί να συνάψει αντίστοιχες συμφωνίες με χώρες όπως η Αλβανία και η Αίγυπτος, οι οποίες ««θα διαμορφώσουν ένα πλέγμα διεθνών σχέσεων στην περιοχή που θα αναδείξει την Ελλάδα ως τον βασικό γεωπολιτικό παίκτη, με ειδική και βαρύνουσα σημασία».

Ειδικότερα, για τη συμφωνία με την Ιταλία, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία γιατί άλλο ένα κράτος αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 μίλια, στην πράξη».

Τέλος, αναφορικά με τα αλιευτικά δικαιώματα στη συμφωνία με την Ιταλία, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι είναι υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλιέων, καθώς, όπως υποστηρίζει «προστατεύει τα δικαιώματά τους, καθορίζει συγκεκριμένο αριθμό ιταλικών σκαφών που θα ψαρεύουν ενώ προστατεύει και συγκεκριμένους τύπους αλιευμάτων».
Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις