Το Video που διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ – Ωμή αστυνομική βία καταγγέλλουν κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Γαλάτσι

89

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε τη δική της εκδοχή για τα εκτεταμένα επεισόδια στο Γαλάτσι, ωστόσο μαρτυρίες που ήρθαν στο φως, τη διαψεύδουν.

Στο κέντρο της επικαιρότητας έχουν βρεθεί τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Γαλάτσι και οι καταγγελίες για επίθεση των ανδρών της αστυνομίας σε βάρος 5χρονου παιδιού.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε τη δική της εκδοχή για τα εκτεταμένα επεισόδια, ωστόσο μαρτυρίες που ήρθαν στο φως, τη διαψεύδουν.

Ρεπορτάζ του news247 φιλοξενεί δηλώσεις από τρεις αυτόπτες μάρτυρες, ενός εργαζόμενου σε καφετέρια και δύο κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αναφέρουν ξεκάθαρα πως αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων τόσο στον πεζόδρομο όσο και μέσα στα καταστήματα.

Δεν προκάλεσαν

Μάλιστα αναφέρουν πως οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όταν εκείνες άρχισαν να πετούν χημικά, εκείνοι οπισθοχώρησαν για να φύγουν.

Ακόμη, όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα ενός πεντάχρονου παιδιού φώναζε πως το παιδί της έχει χτυπηθεί.

Τι έγινε στο Γαλάτσι

Όργιο αστυνομικής καταστολής καταγγέλλουν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση στο Γαλάτσι παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΑΔΑ είχε απαγορεύσει συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δυο μελών της, καθώς και την αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών. Εντούτοις, και οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής.

Μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την πατρίδα», πραγματοποίησαν τελικά τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγήλει και έφτασαν στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου γύρω στις 17:30, όπου όμως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους διέλυσαν, προχωρώντας ταυτόχρονα σε 10 προσαγωγές.

Τα ΜΑΤ έδειραν απλούς πολίτες και παιδιά

Λίγο αργότερα, στις 18:00, μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση σε στέκι του Γαλατσίου στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Νέο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους αντιεξουσιαστές που τελικά δεν πραγματοποίησαν πορεία και επέστρεψαν στο Γαλάτσι όπου σημειώθηκε ένταση και έγινε η προσαγωγή 14 ατόμων.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές, χωρίς να τους αφήσουν καμία οδό διαφυγής, με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

Όπως καταγγέλλουν πάντα μέλη συλλογικοτήτων – αλλά και απλοί πολίτες – στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν απλοί πολίτες με παιδιά.

 

«Έχω το παιδί μου»

Συγκεκριμένα, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο παραπάνω βίντεο, ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που λέει «τι κάνετε;».

Ένας άλλος γονέας είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».

 

ΕΛ.ΑΣ: «Ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα δακρυγόνα»

Δεν ευσταθεί η καταγγελία ότι αστυνομικοί χτύπησαν ένα 5χρονο παιδί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης επιτήρησης συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών στο Γαλάτσι, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το παιδί -που βρισκόταν στο σημείο μαζί με τη γιαγιά του και τον συνομήλικο αδελφό του- αντιμετώπισε πρόβλημα όχι όμως από χτύπημα αστυνομικού αλλά λόγω ερεθισμού που ένιωσε στον λαιμό του από τα χημικά.

Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με την Αστυνομία, επικοινώνησε με την Αστυνομία περίπου μιάμιση ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Γαλάτσι και ανέφερε ότι βρισκόταν στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια με τα δίδυμα εγγόνια της, ηλικίας πέντε ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι πονάει ο λαιμός του, γεγονός που αποδίδεται στα χημικά. Η γυναίκα επικοινώνησε με παιδίατρο, ο οποίος της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like