Τι απάντησε ο Εκπρόσωπος Τύπου σε ερώτημα του L&O
Επίσημη και ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορία, δια του Εκπροσώπου Τύπου αυτού, Αντισμηνάρχου (Ι) Κωνσταντίνου Γκουμάτση, ότι δεν οφειλόταν σε χαμηλή πτήση μαχητικού αεροσκάφους από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Λαρίσης, το «ξύρισμα» της οροφής μιας οικίας με κεραμίδια στα περίχωρα της Λάρισας που κατά τα καταγγελλόμενα συνέβη χθες στις 13:40.
«Δηλώνω επίσημα ότι τη συγκεκριμένη ώρα του περιστατικού όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της 110 ΠΜ είχαν επιστρέψει από τις πρωινές πτήσεις και ήταν όλα στο έδαφος και στα καταφύγιά τους από τις 11:00 το πρωί. Αν υποθέσουμε ότι ένα μαχητικό F-16 πετούσε τόσο χαμηλά και «ξύρισε» τα κεραμίδια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι απολύτως βέβαιο ότι τώρα θα μιλούσαμε – ο μη γένοιτο – για κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό συμβάν, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Μαχητικό αεροσκάφος πάντως δεν ήταν» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του απηύθηνε η ιστοσελίδα μας www.lawandorder.gr.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η Παρασκευή είναι συνήθως ημέρα που στην ΠΑ δεν πραγματοποιούνται πολλές πτήσεις καθώς πραγματοποιείται η εβδομαδιαία συντήρηση του υλικού, και οι οποίες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί είναι συνήθως πολύ πρωινές ώστε περί τις 09:00 – 10:00 να έχουν προσγειωθεί οι πάντες ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και οι συντηρήσεις και νωρίς το απόγευμα να φύγει το προσωπικό.
Εκτός εκτάκτων περιπτώσεων βεβαίως, που ωστόσο χθες δεν υπήρξαν αφού οι πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο ήταν ελάχιστη.
Το τι προκάλεσε το ξήλωμα των κεραμιδιών της στέγης του σπιτιού στη Λάρισα εκτιμάται ότι σύντομα θα το γνωρίζουμε.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις