Στη νέα πραγματικότητα έχουν προσαρμοστεί οι ιδιοκτήτες «μπιτς μπαρ» στη Μαγνησία λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό. Ομπελοκαθίσματα με αποστάσεις, μειωμένη κίνηση και φυσικά οι καταστηματάρχες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, που παραμένουν τα ίδια.

Η τουριστική κίνηση εντός του Νομού γίνεται με βήμα … δειλό και τα «ηνία» κρατούν οι νεαρές ηλικίες. O κ. Τάσος Μαρινάγης, που διατηρεί «μπιτς μπαρ» και ξενοδοχείο στην Άφησσο μίλησε στη «Θ» για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στη διανυκτέρευση, όσο και στην παραλία, όπου η κίνηση είναι οριακή. «Το ξενοδοχείο μάλλον θα το ανοίξουμε την άλλη εβδομάδα. Υπάρχουν κάποιες παρήγορες κρατήσεις για τα μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο. Δουλεύουμε με Έλληνες και με πελάτες που έρχονται κάθε χρόνο», ανέφερε. Υπογράμμισε όμως πως η ροή των κρατήσεων θα φανεί, όταν «μεταφραστεί» σε πραγματική άφιξη του τουρίστα. «Έχουμε χάσει τον Ιούλιο μια πληρότητα 10 ημερών», πρόσθεσε. Στο «μπιτς μπαρ» η κατάσταση που επικρατεί, είναι παρήγορη μόνο τα Σαββατοκύριακα. «Τις καθημερινές ο Αμποβός λειτουργεί με πληρότητα 20% στην παραλία. Τα δύο Σαββατοκύριακα που δουλέψαμε, είδαμε πληρότητες περίπου στο 80% το Σάββατο και την Κυριακή 100%». Ο κ. Μαρινάγης σημείωσε επίσης πως οι επισκέπτες της παραλίας είναι από τον Βόλο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα. «Υπάρχει μεγάλη πτώση τις καθημερινές και το 20% που κινείται, επειδή δεν υπάρχουν τουρίστες, είναι Βολιώτες. Τέτοια εποχή, αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα, όπως φέτος, θα είχαμε κλεισμένα 10 δωμάτια, που αυτά δημιουργούν μια πληρότητα 50-60% στην παραλία», δήλωσε. Έτσι, με το 20% των επισκεπτών από τις γύρω περιοχές η πληρότητα στην παραλία θα ξεπερνούσε το 80%. Το φετινό καλοκαίρι όμως είναι διαφορετικό, καθώς τις καθημερινές έρχονται κυρίως οι νέοι, ενώ το Σαββατοκύριακο όλες οι ηλικίες. «Μακάρι να εξελιχθούν θετικά τα πράγματα για την κίνηση. Τώρα που είναι καλοκαίρι, όλοι έχουν μια καλή διάθεση, βγαίνουν έξω. Αλλά αν δεν δουλέψει ο τουρισμός…» Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάγης, υπάρχουν και περιπτώσεις λουόμενων, άνω των 65 ετών, που είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, όπως σημείωσε, υπήρχαν και τρεις περιπτώσεις, που ενώ ενημερώθηκαν ότι οι ξαπλώστρες έχουν απολυμανθεί, τις ξανακαθάρισαν.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Λιαδέλης, συνιδιοκτήτης «μπιτς μπαρ» και εστιατορίου στις Αλυκές, τόνισε πως ο κλάδος τη εστίασης περνάει δύσκολες μέρες. Σε καμία περίπτωση η κίνηση δεν είναι όπως πέρυσι. «Το πρωί υπάρχει κίνηση, αλλά το βράδυ, όπου το κατάστημα λειτουργεί ως εστιατόριο, η κίνηση είναι μειωμένη κατά 40% . Πέρυσι, την αντίστοιχη περίοδο η κίνηση όλη την ημέρα βρισκόταν στα ίδια επίπεδα», επισήμανε. «Τηρούμε όλα τα μέτρα, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε έτσι. Ο κόσμος είναι φοβισμένος, ειδικότερα οι μεγαλύτερες ηλικίες», δήλωσε ο κ. Λιαδέλης, σημειώνοντας ότι το βράδυ βγαίνουν ως επί το πλείστο άτομα κάτω των 40 ετών. Όπως τόνισε, οι δύο κλάδοι, ο τουρισμός και η εστίαση, προσπαθούν να επιβιώσουν και οι επιπτώσεις του προβλήματος που αντιμετωπίζουν θα φανούν και το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα τον χειμώνα. «Ο κόσμος πηγαίνει στον κόσμο. Βλέπουμε μαγαζιά, που είναι άδεια και άλλα που είναι γεμάτα. Από τη μία προσπαθούμε να έχουμε κόσμο, για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και από την άλλη μας βάζουν να κάνουμε τους αστυνόμους. Είναι μία κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον», κατέληξε.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις