“Υπάρχει μία ‘βροχή’ ξένων δημοσιευμάτων στη βόρεια Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική που τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικότερος τόπος για τις φετινές θερινές τους διακοπές. Το rebranding που έκανε η Ελλάδα, η καλή εικόνα που παρουσιάσαμε στην κρίση του COVID –19, η εικόνα μίας χώρας που οι νόμοι λειτουργούν, που ο λαός είναι πειθαρχημένος, που η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική, που δεν κινδυνεύει η υγεία σου και που ο ιός είναι πάρα πολύ χαμηλός, πιστεύω ότι εάν συμπληρωθεί από ένα σωστό πακέτο στήριξης για τον τουρισμό από την κυβέρνηση, που σας διαβεβαιώ ότι εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά για να υπάρξει, τελικά θα φέρει αποτέλεσμα. Για αυτό και είμαι λίγο περισσότερος αισιόδοξος σήμερα από ήμουν πριν από δύο εβδομάδες”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το συνολικό πακέτο στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων θα έλεγα ότι είναι πρωτόγνωρα μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα, βέβαια είναι και πρωτόγνωρα μεγάλη η κρίση. Θα ήταν πολύ καλό η Ελλάδα να έχει καλύτερα δημοσιονομικά, παρόμοια με κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πράγματι μπορούν να δίνουν απευθείας επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις χωρίς να έχουν τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και ένα άλλο πρόβλημα, δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση στις αγορές ότι η Ελλάδα επανέρχεται σε μία κρίση χρέους. Γιατί εάν ταυτόχρονα με την κρίση την οικονομική είχαμε και μία κρίση δημοσιονομική τότε η Ελλάδα θα πήγαινε πραγματικά στο κενό. Άρα, τι κάνει η κυβέρνηση μας; Χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες πόρους με όποιο καλύτερο τρόπο μπορεί, χρησιμοποιούμε τη μόχλευση με τις τράπεζες, πολλαπλασιάζουμε τους λιγοστούς μας πόρους και το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε στις αγορές να δίνεται πάντα η εντύπωση ότι παραμένουμε σε μία κατάσταση δημοσιονομικής σταθερότητας. Μακάρι να είχαμε πολύ περισσότερα χρήματα να μοιράσουμε, όμως δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε όσα με τόσο κόπο χτίσαμε”, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο ερώτημα εάν μπορούμε να αντέξουμε και ένα δεύτερο κύμα επιδημίας ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “ως υπουργός Ανάπτυξης δεν σας κρύβω ότι αυτός είναι ο χειρότερος μου εφιάλτης. Δουλεύουμε πάρα πολύ προσεκτικά για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού. Εάν αυτό τελικά συμβεί θα είμαστε σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένοι από ότι πριν… Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και αν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, το οποίο απεύχομαι, αυτή τη φορά δεν θα χρειαστούν τόσο σκληρά μέτρα καραντίνας”.

“Στα ενοίκια θα γίνει το εξής, θα στηρίξουμε με την έκπτωση που κάνουμε τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές δια νόμου. Όσες παραμένουν κλειστές θα νόμου θα στηρίζονται με τη μείωση του 40% και θα στηρίξουμε και τους ιδιοκτήτες με συγκεκριμένο πακέτο που θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε ένα μέρος της ζημίας τους να μπορέσει να την αναλάβει το κράτος. Δεν μπορεί να επεκταθεί εν γένει και οριζόντια το μέτρο αυτό μέχρι τέλος του χρόνου όπως ζητάνε οι εμπορικοί σύλλογοι”, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις