Δύο μόνο από τις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα αναφορικά με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ για την ποιότητα του νερού στις Σταγιάτες, στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Ουσιαστικά, η δημοτική Αρχή, πίεσε για απαντήσεις, έχοντας ως επιχείρημα «Να ρωτήσουμε τον Νταλάρα και τον Ιωαννίδη να μας πουν».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Βόλου, επανέλαβε ότι το εργοστάσιο παραγωγής SRF θα κατασκευαστεί, παρά τη γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου και δήλωσε πως θα γίνει βάσει προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νάνσυ Καπούλα, δήλωσε πως εξαρχής έχει τοποθετηθεί δημόσια για την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, γι αυτό και δεν χρειάστηκε να κάνει νέα ανακοίνωση, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απόστολος Ριζόπουλος, δήλωσε πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και το διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ . πρότεινε, επίσης, να συσταθεί μία επιτροπή όπου θα περιλαμβάνονται και κάτοικοι των Σταγιατών, ώστε να πειστούν οι αντιδρώντες πως το νερό είναι μολυσμένο και πως θα πρέπει να χλωριωθεί εάν συντρέχουν λόγοι δημόσιας υγείας.

Για το εργοστάσιο παραγωγής SRF, επέμεινε πως ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η ανακύκλωση και επανέλαβε την αντίθεσή του.

«Θα ζητήσετε συγγνώμη;»

Ο Δήμαρχος διερωτήθηκε εάν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΥΑΜΒ ότι το νερό των Σταγιατών είναι επιβαρυμένο και ακατάλληλο για κατανάλωση, θα ζητήσουν συγγνώμη «από τις μανάδες που τους έλεγαν να δίνουν το νερό στα παιδιά τους άφοβα». Είπε, επίσης, πως οι υπάλληλοι και τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ θα πράξουν το καθήκον τους και δεν θα κάνουν «τα στραβά μάτια», ενώ κατηγόρησε ότι 20-30 οικογένειες που αρνούνται να συνδεθούν στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, δημιουργούν το πρόβλημα. Επανέλαβε, ο κ. Μπέος, πως σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί η νομοθεσία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος – ανατροπή – δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης, δεν σχολίασε τα παραπάνω, ενώ από την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» ο γιατρός Λεωνίδας Μαυρογιάννης παραδέχτηκε μεν πως η διασφάλιση της ποιότητας του νερού είναι αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΜΒ,, ωστόσο, απέφυγε να λάβει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων. Σε παρατήρηση, δε, του προέδρου του ΔΣ, Γιώργου Μουλά, απάντησε πως «ακόμη και αν πω όχι η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα κάνει τις ενέργειες που πρέπει;». Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των νερών.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μουλά: «Ρωτήστε τον Νταλάρα και τον Ιωαννίδη και τους άλλους τύπους. Φοβάστε να έχετε άποψη και να πείτε ότι το μολυσμένο νερό δεν πρέπει να καταναλώνεται και απαντάτε άρες μάρες κουκουνάρες. Ο Ριζόπουλος που είναι εκπαιδευτικός απάντησε και δεν απαντάς εσύ που είσαι γιατρός;»

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις