Καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση

Η υπόθεση θανάτου του μόλις 11 μηνών αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη αναβίωσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης με τον παιδοχειρουργό που είχε αναλάβει τη μοιραία επέμβαση στο βρέφος να βρίσκεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή των 20 μηνών φυλάκισης με αναστολή καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται πως ο παιδοχειρούργος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια υπό τον όρο της εμφάνισης κάθε δύο μήνες στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ σε δεύτερο βαθμό η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν δύο έτη με τριετή αναστολή καθώς του αναγνωρίστηκε  το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αναίρεση που άσκησαν οι συνήγοροι του καταδικασθέντος παιδοχειρουργού και έτσι διεξήχθη εκ νέου δίκη σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης με τον παιδοχειρουργό να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2012 όταν το 11μηνο βρέφος διαγνώστηκε με πρόβλημα βουβωνοκήλης και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ ωστόσο η μετεγχειρητική του κατάσταση δεν εξελισσόταν ομαλά με αποτέλεσμα να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση μέσα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης παρατηρήθηκαν εκ νέου προβλήματα με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου το 11μηνο αγοράκι να ξαναμπεί στο χειρουργείο και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Μέσα σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 11 το βράδυ της Κυριακής το μικρό αγγελούδι άφησε την τελευταία του πνοή.

Αμέσως διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή την οποία διενέργησε ο αείμνηστος Μανόλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος κατά την ανακοίνωση του πορίσματος ήταν… καταπέλτης λέγοντας πως ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

«Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις