Ανέφερε πως ο 23χρονος Ροδίτης αφού κακοποίησε άγρια την κοπέλα, δήλωσε αποφασισμένος «να τελειώσει με την Ελένη» λέγοντάς «ότι αυτή θα με κλείσει φυλακή»

Το σκηνικό της φρίκης που βίωσε η Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 μέσα στο σπίτι του 23χρονου Ροδίτη, περιέγραψε σήμερα από τη δική του σκοπιά, απολογούμενος στο δικαστήριο για το βιασμό και την ανθρωποκτονίας της άτυχης φοιτήτριας, ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 21χρονος νεαρός αλβανικής καταγωγής. «Δεν τη σκότωσα εγώ την Ελένη», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος, ξεσπώντας μάλιστα σε κλάματα και ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια της φοιτήτριας.

Όπως υποστήριξε, το μόνο λάθος που ο ίδιος έκανε ήταν ότι δεν προστάτευσε το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου του 2018 την Ελένη Τοπαλούδη από τον συγκατηγορούμενό του, τον άνθρωπο που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, την μαχαίρωσε, την χτύπησε και την έριξε στα βράχια. «Η Ελένη μου ζήτησε να την πάμε στο νοσοκομείο», είπε ο νεαρός και ανέφερε πως ο 23χρονος Ροδίτης, αφού κακοποίησε άγρια την κοπέλα αμέσως μετά τη συνεύρεση που είχε μαζί της, δήλωσε αποφασισμένος «να τελειώσει με την Ελένη» λέγοντάς «ότι αυτή θα με κλείσει φυλακή».

Αντιγυρίζοντας τις κατηγορίες στον 23χρονο Ροδίτη, ο δεύτερος κατηγορούμενος της δολοφονίας Τοπαλούδη, είπε πως όλα ξεκίνησαν επειδή η Ελένη είπε στον Ροδίτη κατά τη διάρκεια ερωτικής επαφής που είχε μαζί του «άντε τελείωνε».

Συγκεκριμένα, αρχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος περιέγραψε τα γεγονότα της φρίκης λέγοντας ότι είχε δεχθεί ένα μήνυμα από την φοιτήτρια, με την οποία ο ίδιος είχε συνάψει σχέση, ώστε να βρεθούν οι δυο τους ερωτικά με ένα ακόμη τρίτο πρόσωπο. Ο 21χρονος ανέφερε πως έδειξε το μήνυμα αυτό της Ελένης στον 23χρονο με τον οποίο ήταν φίλοι από το γυμναστήριο και έτσι οι τρεις τους κατέληξαν στο εξοχικό στους Πευκούς Ρόδου.

Είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Γνωριστήκαμε με το Μανώλη (σ.σ. τον 23χρονο) στο γυμναστήριο, αλλά κάναμε στενή παρέα τρεις μήνες. Ήμουν ντροπαλό παιδί και νόμιζα ότι θα το ξεπεράσω με το να έχω συνουσίες με πολλές κοπέλες. Πάντα όμως με τη θέλησή τους. Είχα αυτή τη λάθος εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο θα “ξεβγάλω” τον εαυτό μου… Γνώρισα την Ελένη, περίπου τρεις μέρες πριν, ένα βράδυ είχαμε βγει εγώ και ο Μανώλης με δυο κοπέλες. Είπαμε να πάμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Μια κοπέλα όμως δυσανασχέτησε στη διαδρομή και έτσι γύρισα και επιστρέψαμε στην καφετέρια. Μετά μας είπαν ότι δεν γίνεται να έρθουν…».

Τότε, όπως είπε, έξω από την καφετέρια είδε την Ελένη Τοπαλούδη. «Της μίλησα και ανταλλάξαμε επαφές. Μετά ήρθε ο Μανώλης και της μιλούσε για μουσική… Μιλήσαμε με την Ελένη το ίδιο βράδυ όταν γυρίσαμε στα σπίτια μας… Δεν τη σκότωσα εγώ κυρία πρόεδρε, την βοήθησα. Όταν την έκανα μπάνιο μου είπε «πήγαινε με στο νοσοκομείο… Βλέπω τον πατέρα της. Φαίνεται άνθρωπος με ήθος. Γιατί;»

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ζήτησε στη συνέχεια από την Ελένη να βγούνε. Είπε στην απολογία του: «Βγήκαμε το επόμενο βράδυ. Πήρα κάτι μπίρες, πήγα κάτω από το σπίτι της και της έστειλα μήνυμα. Κατέβηκε. Μπήκαμε στο αμάξι και άνοιξα το ραδιόφωνο. Εκείνη επέλεγε τα τραγούδια. Πήγαμε στην παραλία και μετά στο σπίτι της και έμεινα όλο το βράδυ εκεί… Ξύπνησα κατά τις 10. Την είδα ότι έβαλε ένα ποτήρι αλκοόλ. Τη ρώτησα τι θα κάνει και μου απάντησε: «Θα πάω στη σχολή». Γύρισα σπίτι μου και είπα στον πατέρα μου ότι γνώρισα μια φοιτήτρια και ότι είχαμε ερωτική επαφή. Τις επόμενες ημέρες μιλούσαμε με μηνύματα. Εκείνη την ημέρα πήγα στο γυμναστήριο και όταν τελείωσα και άνοιξα το κινητό, είδα ότι μου είχε στείλει μήνυμα η Ελένη».

Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, περιείχε την πρόταση της φοιτήτριας για σεξουαλική συνεύρεση τους και με τρίτο άτομα. «Έδειξα το μήνυμα στο Μανώλη, εκείνος συμφώνησε και της απάντησα «ναι», ανέφερε ο 21χρονος και συνεχίζοντας είπε: «Τελειώσαμε την προπόνηση και πήγαμε σπίτια μας. Άλλαξα, πήρα μια ταμπλέτα μιλιγκράμ… Πήγα στο σπίτι του Μανώλη με το μηχανάκι. Από εκεί ξεκινήσαμε για το σπίτι της Ελένης. Στάθμευσε και της έστειλα μήνυμα ότι φτάσαμε. Η Ελένη με ρώτησε «ποιοι φτάσατε;» Της είπα «δεν μου είπες να φέρω κι έναν φίλο μου;» Και μου είπε εντάξει. Κατέβηκε την φίλησα στο μάγουλο και τότε είδε ότι ήταν κι ο Μανώλης και δώσανε τα χέρια. Δεν δυσανασχέτησε. Θα μπορούσε να είχε φύγει. Μπήκε μπροστά στο αμάξι και ο Μανώλης κάθισε πίσω. Εγώ οδηγούσα. Είπαμε να φάμε κάτι και σταματήσαμε στο σουβλατζίδικο αλλά ήταν κλειστά. Στην συνέχεια πήγαμε στο σπίτι του Μανώλη».

Στη συνέχεια και αφού έφτασαν στο σπίτι του 23χρονου Ροδίτη, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο έγιναν τα εξής: «Ο Μανώλης άνοιξε την τηλεόραση και έβαλε τρανς μουσική. Μιλάγαμε για τις εμπειρίες με ναρκωτικά. Ο Μανώλης μου είπε «βάλε μας βότκα Αλβανέ» και αφού έβαλα πήρα δυο χάπια. Μετά είπε να παίξουμε «θάρρος ή αλήθεια».

Στο σημείο αυτό και στο πλαίσιο του παιχνιδιού ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο Ροδίτης ζήτησε από την Ελένη να αγγίξει τα γεννητικά του όργανα, αλλά εκείνη δυσανασχέτησε. Αντίθετα, ακούμπησε ερωτικά τον ίδιο χωρίς -όπως είπε- να δυσανασχετήσει. «Μετά νιώθοντας πιο άνετα της πρότεινα να πάμε στο δωμάτιο και μου είπε «πάμε». …Ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή και μετά ήρθε και ο Μανώλης αλλά στην αρχή η Ελένη δεν το ήθελε… Είχαν σεξουαλική επαφή αλλά κάποια στιγμή η Ελένη κοιτάζοντας τα νύχια της του είπε «άντε τελείωνε». Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μ… Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι. Άρχισε να την μαχαιρώνει και την πέταξε κάτω με δύναμη. Έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε: «Εσύ να κάτσεις στη γωνία». Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μετά έκανε γύρους μέσα στο δωμάτιο. Η Ελένη ήταν λιπόθυμη. Τότε πήγα στην Ελένη και συνήλθε. Την πήγα στο μπάνιο. Πήγε να κοιτάξει το πρόσωπο της στον καθρέπτη και δεν την άφησα. Μπήκε στο ντους. Έπιασα ένα σεντόνι και το έριξα πάνω της. Κατεβήκαμε κάτω και ο Μανώλης άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου. Η Ελένη κάθισε τη θέση του συνοδηγού».

Ο 21χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι είχε ζητήσει από τον 23χρονο να μεταφέρουν την κοπέλα στο νοσοκομείο αλλά εκείνος, όπως είπε, δεν του απάντησε. «Κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο αλλά είδα ότι μπήκε σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Βγήκε έξω και μου είπε: «Εγώ θα την τελειώσω γιατί αυτή θα με κλείσει φυλακή». Την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε: Εντάξει Αλβανέ τελείωσε μπες μέσα τώρα».

Έπειτα, όπως είπε σήμερα στο δικαστήριο ο 21χρονος, ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του επέστρεψαν στο εξοχικό. «Γυρίσαμε πίσω στο σπίτι και μου είπε «Αλβανέ μάζεψε ό,τι έχει αίματα και στοιχεία». Έτσι έκανα. Ό,τι είχε τα μάζεψα. Το μαχαίρι, τα προφυλακτικά, το σίδερο… Τότε μου είπε «πήγαινε άφησε το δοχείο στο σαλόνι». Μετά μπήκε στο μπάνιο. Γέμισε έναν κουβά με νερό και χλωρίνη. Εγώ τον παρακολουθούσα σαν χαμένος. Μου είπε: «ξεκίνα να καθαρίζεις». Όταν είδε ότι αργούσα επειδή είχε πολύ αίμα ήρθε κι αυτός με ένα σφουγγάρι. Μετά το καθάρισμα πήρα το πλαστικό δοχείο και το έβαλα  στο καρότσι. Αργότερα βγήκα και τα πέταξα. Μου είπε: «μπράβο Αλβανέ». Έπειτα φύγαμε. Με προειδοποίησε πως αν μιλήσω για ό,τι έγινε θα έκανε τα ίδια και χειρότερα σε εμένα και την οικογένειά μου. Φοβήθηκα. Το ξέρω, είναι λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει, αλλά πραγματικά εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτεψα την Ελένη. Τις επόμενες μέρες συναντηθήκαμε και μου είπε πως αν γίνει κάτι να πούμε πως αφήσαμε την Ελένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο της Ρόδου και πως ήθελε να πάρει ναρκωτικά…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι 21χρονος κατά την απολογία του στο δικαστήριο υποστήριξε πως αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας και πίστευε ότι αν έχει ερωτικές συνευρέσεις με πολλές κοπέλες αντιμετώπιζε τα προβλήματα αυτά, για τα οποία μάλιστα όπως είπε είχε επισκεφθεί και ψυχίατρο.

Η απολογία του 21χρονου θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με την υποβολή ερωτήσεων από την έδρα

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις