Ένας νεαρός μαθητής Λυκείου συνελήφθη σήμερα το πρωί γιατί φέρεται να εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση στα διαδικτυακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από τη σχολική περιφέρεια της Φλόριντα για online εκπαίδευση.

Ο αγνώστων στοιχείων 16χρονος παρακολουθεί μαθήματα στο λύκειο South Miami Senior High School, το οποίο ανήκει στη δημόσια σχολική περιφέρεια Miami-Dade. Ο μαθητής σύμφωνα με το gr.pcmag.com, παραδέχτηκε ότι ενορχήστρωσε 8 κυβερνοεπιθέσεις τύπου DDoS (Distributed Denial of Service) οι οποίες σκοπό είχαν να ρίξουν τα σχολικά δίκτυα της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικτυακής αρχιτεκτονικής που υποστηρίζει την πλατφόρμα My School Online. Η περιφέρεια έχει υποστεί περισσότερες από 12 κυβερνοεπιθέσεις από τότε που ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2020-2021.

Ο μαθητής βαρύνεται με την κατηγορία της “χρήσης υπολογιστή με σκοπό την απάτη”, ένα κακούργημα τρίτου βαθμού, και με “παρακώλυση στη λειτουργία εκπαιδευτικού οργανισμού,” ένα πλημμέλημα δεύτερου βαθμού.

Το τμήμα αστυνόμευσης σχολείων της περιφέρειας Miami-Dade (M-D Schools Police Department) πραγματοποίησε τη σύλληψη· συνεργάστηκε για αυτή την υπόθεση με το FBI, τις μυστικές υπηρεσίες, και τις αρχές επιβολής του νόμου στη Φλόριντα.

“Πιστεύουμε ότι, με βάση την έρευνα που έχουμε διεξάγει, υπάρχουν και άλλοι που διεξάγουν τέτοιου είδους επιθέσεις,” ανέφερε σε δελτίο τύπου ο επικεφαλής του M-DSPD, Edwin Lopez. “ Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι σοβαρά αδικήματα, τα οποία έχουν ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες. Το μήνυμα μας σε όσους σκέφτονται να αποπειραθούν να διαπράξουν μία εγκληματική πράξη όπως αυτή, είναι ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Θα σας βρούμε.”

Αυτές οι επιθέσεις εγείρουν ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια καθώς πολλά σχολεία αναγκάζονται να ξεκινήσουν αυτή την ακαδημαϊκή χρόνια από απόσταση εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας.

πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις