Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Εξωτερικής Φρουράς του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων ενημερώθηκαν  ότι ο Δήμος Βόλου θα διενεργούσε δωρεάν διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος τους  σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου (πρωην Δικαστικές Φυλακές Βόλου) ήρθε σε επαφή  με τους αρμόδιους συνεργάτες του Δήμου για τη συγκεκριμενη δράση και ζήτησε   να υποβληθούν συντεταγμένα στο τεστ. Τα τεστ ζητήθηκαν στην έξαρση της πανδημίας γιατί καταγράφηκε ήδη κρούσμα και υπάρχει  έντονη ανησυχία εξάπλωσης του ιού εντός της φυλακής. Ο Κώστας Παλιοκαρύτης εκπρόσωπος των εξωτερικών φρουρών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων τονίζει πως προφανώς δεν έγινε αρκετά κατανοητό στους υπεύθυνους του Δήμου Βόλου η αναγκαιότητα της πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 σε κλειστές δομές και ιδίως σε ολοπαγή ιδρύματα όπως οι φυλακές.

“Έτσι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ημέρας την 06/11/2020, δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση για τη διενέργεια τεστ τουλάχιστον στο τμήμα των υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς, παρά τα πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα συνεννόησης (ή μη συνεννόησης όπως κατέληξαν). Θέλω να τονίσω ότι οι εργαζόμενοι στο Κατάστημα Κράτησης του Βόλου και συγκεκριμένα οι Εξωτερικοί Φρουροί που έχω την τιμή να εκπροσωπώ εδώ και πολλά χρόνια τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι κι αυτοί πολίτες του Βόλου. Σκληρά εργαζόμενοι μάλιστα σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας και σας διαβεβαιώνω χαμηλά αμειβόμενοι. Δεν τους πρέπει, όπως δεν πρέπει σε κανέναν, να αντιμετωπίζονται ως πολίτες ή εργαζόμενοι Β’ κατηγορίας. Δε ζητήσαμε τίποτα παραπάνω από την παροχή μιας διευκόλυνσης ώστε να συμμετέχουμε συντεταγμένα στη δειγματοληψία για να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα τόσο στην υπηρεσία μας με πολύωρες απουσίες, όσο και στους υπόλοιπους πολίτες.
Δε ζητήσαμε τίποτα περισσότερο από το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας μας αλλά και να προασπίσουμε μ’ αυτό την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων μας και των συμπολιτών μας, γιατί σαφέστατα όλοι θα ανησυχήσουν εάν ακούσουν να ανεβαίνουν οι αριθμοί των κρουσμάτων στη φυλακή του Βόλου, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει στη φυλακή των Διαβατών Θεσσαλονίκης, πράγμα το οποίο απεύχομαι. Δυστυχώς οι επίσημοι θεσμοί του κράτους που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό φαίνεται ότι μας έχουν ξεχάσει, ενώ παράλληλα η Πόλη, μας γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη καθώς και προηγούμενες ενέργειες σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τον ίδιο σκοπό δεν ευοδώθηκαν για άγνωστους σε μας λόγους.

Μου είναι αδύνατον να κατανοήσω πως σε γειτονικούς νομούς μπορεί όλα να είναι τόσο εύκολα και κατανοητά και στο δικό μας να δυσκολευόμαστε για τα αυτονόητα.
Πριν λίγες μέρες με συνεργασία της Περιφέρειας, του κλιμακίου του ΕΟΔΥ Λάρισας και του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας έγινε συντεταγμένη δειγματοληψία από τους 100+ Εξωτερικούς Φρουρούς, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων μεταξύ των υπαλλήλων”, τόνισε σε ανοιχτή επιστολή του ο εκπρόσωπος των εξωτερικών φρουρών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, Κώστας Παλιοκαρύτης.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις