Οκτώ προσαγωγές, δώδεκα πρόστιμα και έλεγχοι από αστυνομικές δυνάμεις απόψε στο κέντρο του Βόλου, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα απαγόρευσης δημόσιων συγκεντρώσεων, προκάλεσαν αντιδράσεις συλλογικοτήτων και φορέων σε συγκέντρωση γύρω στις 5.30 μ.μ. δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι συγκεντρωθέντες, περίπου σαράντα άτομα, σήκωσαν δύο πανό με συνθήματα για το Πολυτεχνείο και σε μερικά λεπτά είχαν φτάσει στο σημείο δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ και στη συνέχεια μια διμοιρία ΥΜΕΤ. Οι αστυνομικοί άρχισαν τους ελέγχους και σύμφωνα με πληροφορίες επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων δημοσίων συναθροίσεων αν και όπως δήλωναν οι διαδηλωτές, κάθε αντιπροσωπεία φορέα δεν υπερέβαινε το όριο των 4 ατόμων και βρισκόταν σε απόσταση από την άλλη για να μην αθροίζονται.

Τελικά, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ από το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου μέχρι τον Άναυρο και την Πολυμέρη, οι συγκεντρωθένες διασκορπίστηκαν.

Λόγω των αυξημένων αστυνομικών μέτρων και του αποκλεισμού του Πανεπιστημίου, δεν πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στη Θόλο.

Σε ανακοινωση – καταγγελία το Ξεκίνημα Βόλου αναφέρει:

Βόλος: Η αστυνομία μετά τον έλεγχο στοιχείων που έκανε σε μέλη του «Ξ» που κρατούσαν πανό τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, προχώρησε σε επιβολή προστίμων με το πρόσχημα της στέρηση βεβαίωσης κίνησης σε ηλεκτρονική μορφή, παρά το γεγονός ότι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες είχαν βεβαίωση μετακίνησης σε χειρόγραφη μορφή.

 

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις