Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα στις 11:00 στην πρυτανεία του ΑΠΘ οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικης, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών και ΣΟΦΕΘ από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων για τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται στην εξ αποστάσεως εξέταση και για τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Οι φόβοι και οι ανησυχίες των φοιτητικών συλλόγων όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώθηκαν. Η εξεταστική έχει ξεκινήσει και οι φοιτητές για να καταφέρουν να εξεταστούν πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά προβλημάτων. Αρχικά, το e-learning δεν μπορεί να υποστηρίξει όλους τους φοιτητές με αποτέλεσμα να πέφτει το δίκτυο και να αποκλείονται. Σε άλλες περιπτώσεις το δίκτυο έπεσε κατά τη διάρκεια της εξέτασης και διαγράφηκαν όλοι οι φοιτητές από την εξέταση! Στα περισσότερα τμήματα παρατηρείται δυσαναλογία χρόνου-επιπέδου δυσκολίας με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κόβονται μαζικά. Μαζί με τα θέματα αυξημένης δυσκολίας έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετες δυσκολίες αν ληφθεί υπόψη ότι το δίκτυο αργεί να περάσει από το ένα στο επόμενο quiz και ότι οι φοιτητές καλούνται να χρησιμοποιήσουν editors με τους οποίους δεν είναι εξοικειωμένοι ο χρόνος μειώνεται κι άλλο! Ακόμα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι φοιτητές εξετάστηκαν με άλλο τρόπο από αυτόν που ήξεραν –συγκεκριμένα κανείς δεν τους είχε πει για αρνητική βαθμολόγηση! Σε άλλες περιπτώσεις οι καθηγητές έχουν παράλογες απαιτήσεις πραγματοποιώντας την εξέταση μαθημάτων σε δύο φάσεις, όπου στη δεύτερη θα «προκρίνονται» όσοι περάσουν την πρώτη! Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις που καλούνται να εξεταστούν σε μαθήματα που δε διδάχθηκαν!

Απέναντι σε όλα αυτά η πρυτανεία όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να μας καθησυχάσει και αγνοούσε τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση των πανεπιστημίων καθώς συνεχίζουν την πολιτική της υποχρηματοδότησης, τώρα και εν μέσω καραντίνας έφεραν νομοσχέδιο που ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια, βάζει κι άλλα εμπόδια να σπουδάσουν παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών. Η πρυτανεία ευθυγραμμίζεται σε αυτή την πολιτική και επιπλέον αποκλείει τους φοιτητικούς συλλόγους από τις Συγκλήτους, δεν τους επιτρέπει στους εκλεγμένους εκπροσώπους τους να παρέμβουν, να εκφράσουν τα αιτήματα των φοιτητών, να ασκήσουν πιέσεις, να πάρουν απαντήσεις. Είναι επιτακτικό για τους φοιτητές και τους εκπροσώπους τους να διατυπώνουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους μέσα στην Σύγκλητο, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.

Απαιτούμε:

• Καμία αλλαγή στον τρόπο εξέτασης χωρίς να έχουν ενημερωθεί έγκαιρα οι φοιτητές!

• Επανεξέταση όσων φοιτητών εξετάστηκαν διαφορετικά από ότι ήξεραν ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα!

• Κανένας φοιτητής να μην αποκλειστεί από την εξέταση! Να δοθεί έξτρα χρόνος μέχρι να καταφέρουν όλοι οι φοιτητές να μπουν στην πλατφόρμα για να εξεταστούν! Να δοθεί μετά τη λήξη της εξέτασης, ξεχωριστά, επιπλέον χρόνος για την υποβολή της απάντησης!

• Κάθε μάθημα να δίνεται μία φορά! Όχι παράλογες απαιτήσεις πολλαπλών εξετάσεων στο ίδιο μάθημα!

• Μείωση της ύλης – Κανένας φοιτητής να μην εξεταστεί σε ύλη που δε διδάχθηκε!

• Ο χρόνος της εξέτασης να είναι ανάλογος της δυσκολίας των θεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις του δικτύου από τη μία ερώτηση στην επόμενη και ότι οι φοιτητές δεν έχουν εξοικειωθεί με τις πλατφόρμες!

• Επανεξέταση για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να εξεταστούν λόγω του δικτύου!

• Ανοιχτές σύγκλητοι για τους φοιτητές!»

πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις