print sharing button

Έκανε τα «στραβά μάτια» σε παράνομη λειτουργία μπαρ στον Πειραιά

Στο Τμήμα Μεταγωγών μετατέθηκε δυσμενώς ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά που ενέχεται σε υπόθεση λειτουργίας μπαρ στην πόλη, δίχως να τηρούνται τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του στο πλαίσιο των ελέγχων για την παράνομη λειτουργία νυκτερινών κέντρων μέσα στον Οκτώβριο, όταν λειτουργούσαν τα κέντρα διασκέδασης με περιορισμούς, όπως ωράριο λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυκτα αλλά και ως προς τον αριθμό των θαμώνων.

Μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Αθήνας (Σ.Σ. και όχι του Πειραιά) έκαναν ελέγχους σε νυκτερινά κέντρα στην Τρούμπα.

Εκεί εντόπισαν αρχιφύλακα που έπινε ποτό. Μάλιστα εμφανίστηκε ως… «αστυνομικός της γειτονιάς» για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο μπαρ όπου έπινε το ποτό του την ώρα που έπρεπε να ήταν κλειστό.

Μάλιστα αν και οι ελεγκτές είδαν 20 πελάτες μέσα στο μαγαζί μετά το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας του, τους ανέφερε πως αυτός θα κατέθετε ενόρκως ότι ήταν κλειστό!

Όταν του ζήτησαν εξηγήσεις οι συνάδελφοι του, έριξε το… μπαλάκι στον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος όπου υπηρετεί.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής που μίλησε με το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών, φέρεται να έφτασε στο σημείο να τους ζητήσει να ψευδορκήσουν προκειμένου να μην επιβάλλουν πρόστιμο στον καταστηματάρχη που δεν τήρησε τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 αλλά και το ωράριο λειτουργίας το οποίο ήταν εκείνη την περίοδο μέχρι τα μεσάνυκτα.

Ας σημειωθεί πως ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε διαγνωστεί ως φορέας του κορωνοϊού και βρισκόταν σε καραντίνα…

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Πάντως, η υπόθεση περιπλέκεται νομικά, καθώς ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος υπέβαλε μήνυση σε βάρος των ελεγκτών, αρνούμενος ότι μεσολάβησε για να μην επιβληθεί πρόστιμο στον ιδιοκτήτη μπαρ.

Πάντως, μετά και τη λήψη μαρτυρικών υποθέσεων, η υπόθεση σε βάρος των δύο αστυνομικών (του υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και του αρχιφύλακα) πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά μετατέθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών δυσμενώς λόγω της εμπλοκής του στην άτυπη «προστασία» νυκτερινών κέντρων.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις