Ο καθηγητής Γιάννης Μάγγος δεν είναι “λαϊκιστής”. Δεν θέλησε καν να γίνει ο γιος του ήρωας όπως ίσως να ήθελαν να τον μετατρέψουν ορισμένοι με πρώτους εκείνους στον ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνουν απεγνωσμένα κάτι μπας και κάνουν αντιπολίτευση.

Ο πατέρας του νεκρού Βασίλη τοποθετήθηκε πριν καν βγεί το πόρισμα για το θάνατο του γιου του, Βασίλη με ψυχραιμία και νηφαλιότητα: “Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε”.

Ας δούμε τώρα το πραγματικό περιστατικό. Διότι μπορούμε να το δούμε. Στο διαδίκτυο υπάρχει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του άτυχου Βασίλη από αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης στον Βόλο, κατά της καύσης των απορριμάτων. Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για περίπτωση “αχρείαστης βίας”, για αστυνομική αυθαιρεσία. Στο βίντεο φαίνεται κανονικά πως οι αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν άσχημα τον νεαρό. Δεν τον ακινητοποιούν για να τον συλλάβουν αλλά τον δέρνουν τον “τιμωρούν”.

Βγάζουν το άχτι τους πάνω του. Τώρα μένουμε με την ελπίδα ότι ο Συνήγορος του Πολίτη που επιλήφθηκε του θέματος θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Για να είμαστε ειλικρινείς -με έναν τρόπο- τα έβαλε στη θέση τους ο ίδιος ο υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” δηλώνοντας πρόσφατα στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ τα παρακάτω:«γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η αστυνομία να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».

Οταν ο κ. Χρυσοχοϊδης δηλώνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η αστυνομία δεν λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Κι έτσι φαίνεται να είναι σε αρκετές περιπτωσεις. Το ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών γίνεται καθεστώς. Τα βίντεο είναι αποκαλυπτικά και στην περίπτωση της κινητοποίησης το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην οδό Πατησίων. Η “Δέλτα” επιτέθηκε σε διαδηλωτές και τους ξυλοκόπησε, συνέλαβε κάποιους από αυτούς και τους φόρτωσε με κατηγορίες.

Όπως στην περίπτωση του Βασίλη, έτσι και στην Πατησίων, πολίτες να ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από αστυνομικούς ενώ ήταν ακινητοποιημένοι στο έδαφος. Με άλλα λόγια, ο άγριος ξυλοδαρμός δεν γίνεται για να συλληφθεί ο πολίτης, αλλά αφού έχει συλληφθεί. Δηλαδή πρόκειται για κανονικό βασανιστήριο.

Αυτά στον Βόλο και την Πατησίων. Γιατί υπάρχει και η Πλατεία Βικτωρίας. Εκεί είχαμε κινητοποίηση αγανακτισμένων κατοίκων κατά των προσφύγων. Την κινητοποίηση… λάμπρυναν με την παρουσία τους και την από κοινού συμμετοχή τους ο ναζιστής Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η κινητοποίηση ήταν “νόμιμος” και δεν άνοιξε ούτε μύτη. (πιθανώς να εξαιρούνται μύτες κάποιων μεταναστών)

Είναι δυο όψεις της σύγχρονης κοινωνική πραγματικότητας στην χώρα μας. Διαλέγουμε και παίρνουμε. “Νόμιμες” κινητοποιήσεις με τον Κασιδιάρη ή από τις άλλες που αστυνομικοί “γαμ..ν και δέρνουν” ανεξέλεγκτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν κομματικός φορέας, δεν έχει να διαλέξει. Διάλεξε όταν ήταν στην κυβέρνηση ξυλοφορτώνοντας διαδηλωτές…

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις