Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιέρωσε τη θέση του Συμβούλου Ασφαλείας για Εθνικά Θέματα, παρά τω πρωθυπουργό.

Επέλεξε γι αυτή τη θέση τον Αντιναύαρχο ε.α κ Αλέξανδρο Διακόπουλο, ένα παρασημοφορημένο αξιωματικό καριέρας, του Π.Ν.

 

Aρχές Αυγούστου, ο  Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, είχε δηλώσει,  «άλλο η Ελλάδα και άλλο η Κύπρος», και εξαναγκάστηκε στη συνέχεια να ανασκευάσει…

 

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο OPEN TV ο  Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού,  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το Oruc Reis, απάντησε με ειλικρίνεια,   αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά η κυβέρνηση δεν δέχεται.

Ότι το Oruc Reis Έχει κάνει έρευνες.

Η απάντησή του αυτή, «χάλασε» την κυβερνητική γραμμή, πως το Oruc Reis μπορεί να πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά δεν έχει κάνει στην πραγματικότητα σεισμικές έρευνες, καθώς έχει εμποδιστεί από ελληνικά πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.

Ξεκίνησαν λοιπόν αμέσως τα παπαγαλάκια να ανακοινώνουν πως σύντομα θα ακολουθήσει διευκρινιστική δήλωση, του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Και πράγματι στην επόμενη ώρα, ο κ Διακόπουλος εξαναγκάστηκε να προβεί σε «διορθωτική» δήλωση, προσπαθώντας να διαψεύσει τον εαυτό του.

«….θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, … όχι όμως, «πραγματοποίηση»

Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται με λύπη,  πως οι δύο δηλώσεις είναι εντελώς αντιφατικές…

Το πιο λυπηρό είναι όμως, όταν παρασημοφορημένος ανώτατος αξιωματικός, που κατέχει μοναδική θέση δίπλα στον πρωθυπουργό, εξαναγκάζεται να προβεί σε νέα δήλωση και να διαψεύσει τον εαυτό του… Εξαναγκασμός δίχως οίκτο!

 

Μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέμα με τις επιλογές των συνεργατών του,  που λογοδοτούν απευθείας στον ίδιο.

Μετά τον “ανεπαρκή”, όπως τον χαρακτήρισαν δημόσια οι υφιστάμενοί του,  διοικητή της Ε.Υ.Π Παναγιώτη Κοντολέοντα, φαίνεται πως έχει πρόβλημα, πλέον, και με τον Σύμβουλό του σε Θέματα Εθνικής Ασφάλειας κ Διακόπουλο.

2 στα 2,  δεν το λες και επιτυχία ;

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις