Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, πήρε ο εκδότης Στέφανος Χίος, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο σπίτι του.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι γιατροί αποφάσισαν ότι πλέον συντρέχουν λόγοι για την παρακολούθησή του με αποτέλεσμα να το δώσουν εξιτήριο για να βρεθεί στο σπίτι του. Επιπρόσθετα, η αρμόδια επιτροπή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αποφάσισε να δώσει στον δημοσιογράφο αστυνομική φρουρά. Κατά πληροφορίες που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, θα του διατεθούν τρεις αστυνομικοί συνοδοί, ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας και από το σπίτι του.

Τι κατέθεσε ο Στέφανος Χίος

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα. Δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Χίος στην κατάθεσή του σε αστυνομικούς που διερευνούν τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Όπως κατέθεσε ακόμη ο δημοσιογράφος και εκδότης, μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του Στ. Χίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάθεση δεν διήρκησε πολλή ώρα, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και οι αστυνομικοί θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί με τον δημοσιογράφο στο επόμενο διάστημα.

Το χρονικό

Ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.

Ο χώρος της επίθεσης αποκλείστηκε από άνδρες της ασφάλειας σε μια προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων για τους δράστες της επίθεσης, ενώ ο δημοσιογράφος αναμένεται να δώσει την πρώτη κατάθεση όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει.

πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις