Μέχρι το τέλος του μήνα η έκτακτη ενίσχυση στους μακροχρόνια άνεργους – Τι ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης

Από σήμερα θα αρχίσει η καταβολή της δίμηνης παράτασης των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ανακοινώνοντας 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ο κ. Βρούτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πριν από μερικές ημέρες, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση κατά δύο μήνες των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, ξεκαθάρισε, θα ξεκινήσει σήμερα  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο αυτό αφορά 123.000 ανέργους και η δαπάνη του υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, στους μακροχρόνια ανέργους, η καταβολή της οποίας θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους και υπολογίζεται συνολικά στο ύψος των 52 εκατ. ευρώ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις