Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ που πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο και πορεία προς το εργοστάσιο σημειώθηκαν πριν λίγο. Αστυνομικοί με καπνογόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψεις εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από το εργοστάσιο για να τους εμποδίσει. Μεταξύ των διαδηλωτών, ηλικιωμένοι, οικογένειες και πολλοί νέοι άνθρωποι ενώ υπάρχουν λιποθυμίες και επί τόπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.

Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν μία κλούβα αποκόπτοντας τελείως το δρόμος προς την πύλη του εργοστασίου ενώ μία άλλη διμοιρία των ματ βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο.

Νωρίτερα χιλιάδες πολίτες, νέοι, οικογένειες με παιδιά και πιο ηλικιωμένοι είχαν συμμετάσχει στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση, που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Νοσοκομείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια γεμάτη παλμό πορεία έως και την ΑΓΕΤ. Μαζί τους και ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

πηγή:ertvolou.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις