Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, έξω από τα δικαστήριο του Βόλου, στην Πλ. Ελευθερίας.

Ειδικότερα, την στιγμή που οδηγούνταν εκτός δικαστηρίων από αστυνομικούς ο νεαρός που συνελήφθη χθες – η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη, άλλος νεαρός που βρίσκονταν με άλλα άτομα απέναντι στην Πλατεία και φώναζαν συνθήματα, πλησίασε προς το μέρος του, επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα ένταση, οι αστυνομικοί πέταξαν κρότου λάμψης κι όσοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία διαλύθηκαν, ενώ ο νεαρός προσήχθη κι οδηγείται στην Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι, από τα χθεσινά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην ΑΓΕΤ, συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο νεαροί φοιτητές από άλλες πόλεις που φοιτούν στο Βόλο, μια κοπέλα κι ένας νεαρός περίπου 20 – 22 ετών, ενώ από την Αστυνομία αναζητούνται κι άλλοι.

Τα δύο νεαρά άτομα, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 2.30 στα δικαστήρια του Βόλου, κι ενώ υπήρχε έξω από το χώρο αστυνομική δύναμη.

Η κοπέλα με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης περιουσίας και ο νεαρός για απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, αντίσταση κατά της Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης κι εξύβριση.

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι τα δύο παιδιά αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία και ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν στην πορεία όπως και χιλιάδες κόσμου και ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής προκειμένου, από τη συλλογή στοιχείων να προκύψει η αλήθεια.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, περίπου 15 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας φωνάζοντας συνθήματα.

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια στην ΑΓΕΤ από την Εισαγγελία, η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική, ενώ ο νεαρός φοιτητής, αποφασίστηκε να κρατηθεί και να οδηγηθεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές.

πηγή:akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις