«Ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος με την οποία του ζητάει να ανοίξει τις εκκλησίες στους πιστούς για τα Χριστούγεννα.

Ο Μητροπολίτης στην επιστολή του αναφέρεται στο «βαρύ κλίμα που επικρατεί ένεκα της νόσου του κορονοϊού», μνημονεύει «την οδύνη των κλειστών Εκκλησιών το Πάσχα και υποστηρίζει ότι ο «Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων».

Παρόμοια επιστολή έχει στείλει και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου και εγγράφως διατυπώνονται τα όσα είπαν στην συνάντησή τους στην Πάτρα και περί της ανάγκης εορτασμού των αγίων ημερών των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή πιστών στους Ιερούς Ναούς.

Ο Σεβασμιότατος δηλώνει ότι μεταφέρει το αίτημα του Λαού του, το οποίο είναι και γενικότερο αίτημα, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, να λειτουργήσουν οι Ναοί με συμμετοχή πιστών.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις