Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς και πότε θα μοιραστούν 1,6 δισ. ευρώ

52

Ανοίγει η βεντάλια των δικαιούχων για να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες που δημιουργεί το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ποια είναι τα ελάχιστα ποσά που θα καταβληθούν από το ΥΠΟΙΚ.

Από 1.000 έως και 2.000 ευρώ το ελάχιστο, θα λάβουν το Νοέμβριο ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 και θα κληθούν να επιστρέψουν σε ορίζοντα πενταετίας τα μισά.

Το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε λίφτινγκ του μοντέλου επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω του οποίου έχουν καταβληθεί έως σήμερα περισσότερα από 3 δισ. ευρώ ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη των συνολικών ενισχύσεων έως το τέλος του έτους στα 5 δισ. ευρώ.Στους δύο νέους κύκλους, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σχεδιάζεται η καταβολή 900 εκατ. ευρώ και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα με το ήμισυ των ενισχύσεων να έχει χαρακτήρα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενώ η βεντάλια των δικαιούχων ανοίγει καλύπτοντας επιχειρήσεις με ή χωρίς εργαζόμενους, με ή χωρίς ταμειακή μηχανή ακόμα και νέες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί εντός του 2020 και οι οποίες μέχρι σήμερα εξαιρούνταν, καθώς δεν υπήρχαν συγκριτικά στοιχεία τα οποία να πιστοποιούν την πτώση του τζίρου τους.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like