One Euro cent coins are seen after being minted in the Austrian Mint (Muenze Oesterreich) headquarters in Vienna April 23, 2013. The Austrian mint was first mentioned in papers in 1371 and is located in Vienna. In 2011, Muenze Oesterreich vended more than one million pieces of the Wiener Philharmoniker gold bullion coins and 17,9 million silver coins, according to the company's annual report. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: BUSINESS)

Ευρώ : Πότε θα καταργηθούν τα κέρματα του 1 και 2 λεπτών

106

Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στο να εισάγουν κανονισμούς στρογγυλοποίησης στα ποσά των καταναλωτικών αγαθών σε όλα τα μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τα νομίσματα του 1 και 2 λεπτών

Στο τέλος του 2021 αναμένεται να αποφασίσει η Κομισιόν εάν τελικά θα απαλλαγούμε από τα κέρματα του 1 και των 2 λεπτών του ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την πρόταση να αποσυρθούν από τη χρήση εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εξοικονομήσει αρκετά κονδύλια, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους πολλές φορές ξεπερνά την ονομαστική τους αξία.

Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στο να εισάγουν κανονισμούς στρογγυλοποίησης στα ποσά των καταναλωτικών αγαθών σε όλα τα μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τα νομίσματα του 1 και 2 λεπτών.

Μεταξύ των χωρών του ευρώ, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Ιταλία και το Βέλγιο, ήδη έχουν θεσπίσει κανονισμούς για να ενθαρρύνεται η στρογγυλοποίηση των ποσών στις πληρωμές με μετρητά, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η χρήση των δύο αυτών νομισμάτων.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like