Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον ενώ όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού βρίσκεται στο σημείο. Με πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη στο νησί έφθασαν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες ενώ με το super puma ήρθε στο νησί ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Ζάκυνθος: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του imerazante.gr, τα ξημερώματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την εκκένωση του χωριού. Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του οικισμού, ενώ αστυνομικοί πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία που θα μετέφεραν τους κατοίκους αλλά είχε κλείσει και ξενοδοχεία στα οποία θα διανυκτέρευαν. Όμως, ο καιρός άλλαξε και τελικά δεν χρειάστηκε εκκένωση του χωριού. Στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 6 υδροφόρα του Δήμου και 1 μηχάνημα. Οι εναέριες δυνάμεις -δύο ελικόπτερα- έχουν αποχωρήσει.

Βουλευτής ΝΔ Ζακύνθου: «Είναι σίγουρο ότι ήταν εμπρησμός»

Ο βουλευτής της Ζακύνθου με τη ΝΔ, Διονύσης Ακτύπης, μίλησε στο Ionian Channel, και σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή του είναι σίγουρο ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ενώ έκανε λόγο για «άρρωστα μυαλά». Όπως είπε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν δεν μπορούσαν να κινητοποιηθούν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που έφταναν τα 9 μποφόρ.

πηγή:Ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις