Ένας ισπανόφωνος άντρας κατέληξε καθισμένος στο πίσω μέρος ενός περιπολικού με χημικά να καίνε τα μάτια του γιατί βιντεοσκοπούσε την αναίτια σύλληψη του γιου του. Βίντεο από την στολή αστυνομικού αποκαλύπτει τι συνέβη.

Η αστυνομία του Τέξας στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού σε έναν άντρα, τον συνέλαβε και του αρνήθηκε την ιατρική φροντίδα. Το περιστατικό συνέβη με αφορμή το γεγονός ότι μαγνητοσκοπούσε τη σύλληψη του γιου του για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στις 15 Αυγούστου, ο Marco Puente, κατέληξε καθισμένος με χειροπέδες στο πίσω μέρος ενός περιπολικού, έχοντας χημικά στα μάτια του.

Ο κ. Puente και ο γιος του, Dillon, οδηγούσαν με ξεχωριστό όχημα ο καθένας προς το σπίτι του πεθερού του, όταν η αστυνομία τους σταμάτησε για κάποια παραβίαση της κυκλοφορίας. Το βίντεο της κάμερας από την στολή του αστυνομικού κατέγραψε την βίαιη σύλληψη.

Οι αξιωματικοί ζήτησαν από τον Dillon Puente να βγει από το αυτοκίνητο και να βάλει τα χέρια του στο όχημα, και ρώτησαν “γιατί συμπεριφέρεται τοσα ύποπτα”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Puente, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό εργασίας του, παρατήρησε ότι ο γιος του δεν τον ακολουθούσε στον δρόμο οπότε κάλεσε να ρωτήσει αν ήταν εντάξει.

Πλησιάζοντας προς τον γιο του ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί την αναίτια πλέον σύλληψή του για μία υποτιθέμενη παραβίαση της κυκλοφορίας. Μετά από λόγομαχία με τους αστυνομικούς, εκείνοι ξεκίνησαν να τον σπρώχνουν στο έδαφος, φέρνοντας κοντά στο προσωπό του ένα κουτάκι με σπρέι πιπεριού. Ο κ. Puente διαμαρτύρεται, φωνάζοντας ότι δεν έκανε τίποτα.

Στη συνέχεια, ο ένας αστυνομικός λέει στον άλλο να ψεκάσει τον κ. Puente, πράγμα που κάνει. Ο αξιωματικός αφαιρεί ακόμη και τα γυαλιά ηλίου του και τον ψεκάζει απευθείας στα μάτια του.

Διαμαρτύρεται ότι “τα μάτια του έχουν πάρει φωτιά” πριν ο αστυνομικός βίαια τον ωθήσει στο περιπολικό. Εκεί, ζητάει μία πετσέτα, την οποία του αρνούνται. Στα επόμενα 15 λεπτά, ο κ. Puente ζητά επανειλημμένα μια πετσέτα, αλλά αγνοείται.

Στο βίντεο, ο αστυνομικος παραπονιέται για το σπρέι πιπεριού που καίει τα χέρια του και το σκουπίζει με μια πετσέτα, αλλά διατάζει τον συνάδελφό του να μην δώσει πετσέτα στον κ. Puente, σύμφωνα με τον Independent.

Τελικά ο κ. Puente έλαβε ιατρική φροντίδα από συνοδούς φυλακών -και όχι από ιατρικό προσωπικό- που του ψέκασαν νερό στα μάτια του. Κάθισε σε ένα κελί από τις 15:00 έως τις 21:00.

«Σκέφτομαι τι πήγε στραβά», είπε ο κ. Puente. «Συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν έκανα τίποτα παράνομο.

Ο κ. Puente, ο οποίος είναι ισπανόφωνος, αναρωτήθηκε γιατί οι αστυνομικοί δεν χτύπησαν τον πεθερό του όταν κατέφθασε σε βοήθεια σημειώνοντας ότι ο πεθερός του είναι λευκός.

«Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος που δεν τον κυνηγούσαν; Με συνέλαβαν γιατί είμαι “καφετής” σε μια ωραία γειτονιά; Έτσι φαίνεται».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειες του αξιωματικού που υποβιβάστηκε και ο κ. Puente άσκησε αγωγή εναντίον του τμήματος.

news247.gr

TWITTER @DAVENEWWORLD_2

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις