Ναι, στις 17 Νοεμβρίου 2020, η Αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο!
Παρά την γενική επιφυλακή από τις επτά το πρωί, τους πέντε χιλιάδες αστυνομικούς που διατέθηκαν για τα μέτρα της 17ης Νοέμβρη, την νομική κάλυψη της πλήρους απαγόρευσης συγκεντρώσεων πέραν των τριών ατόμων, των βαθυστόχαστων σχεδίων δράσης που άλλαξαν τέσσερις φορές, μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας, το ΚΚΕ κατόρθωσε να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις, όχι μία αλλά τρείς φορές διαδοχικά, φτάνοντας στο τέλος να «καταλάβει» και τα Προπύλαια, με περισσότερα από 1.500  μέλη του, που έφτασαν εκεί χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό.
Και όλα αυτά όταν οι δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο Κέντρο της Αθήνας δεν είχαν να αντιμετωπίσουν παράλληλα κανένα επικίνδυνο μέτωπο, όπως για παράδειγμα μια μαζική κινητοποίηση αντιεξουσιαστών και “μπαχαλάκηδων”!!
Και αυτά είναι τα επιχειρησιακά δεδομένα, όσο και αν προσπάθησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, να …λειάνει τις γωνίες, λέγοντας ότι η εκδήλωση του ΕΑΤ-ΕΣΑ “ήταν πολιτική εκδήλωση και ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίησή της”. Ήταν παράνομη, σύμφωνα με την δική του απόφαση, και τέλος.
Και όλα αυτά σε μία πόλη σε lockdown που οι αστυνομικοί «συνέλαβαν» και τιμώρησαν με πρόστιμο μια γυναίκα που πετάχτηκε από το γραφείο της στην Σολωμού να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου.
Όλο αυτό το σκηνικό έχει εξοργίσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αμέσως μετά την λήξη των μέτρων, στις 8.30 το βράδυ, πήγε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, όπου κεκλεισμένων των θυρών, συνομίλησε με όλους τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι για την εκτέλεση  του τελικού σχεδιασμού, με στόχο να μην καταστεί εφικτή καμία συγκέντρωση ατόμων, και πολύ περισσότερο καμία πορεία.
Κάτι βέβαια που δεν επετεύχθη, αφού το ΚΚΕ πραγματοποίησε μια πορεία έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, μια συγκέντρωση με κατάθεση στεφάνου στο Πάρκο Ελευθερίας, στα κτήρια όπου στεγαζόταν το ΕΑΤ-ΕΣΑ και βέβαια την μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου τελικά χρειάστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δακρυγόνα και οι δύο «Αίαντες» της Αστυνομίας για να την διαλύσουν.
Αξιωματικοί της ΓΑΔΑ που μίλησαν στο astinomiko.gr έκανα λόγο για «ατμόσφαιρα που αποπνέει την αίσθηση ότι θα πέσουν κεφάλια». Και αυτή η …αίσθηση συνάδει απόλυτα με τις πληροφορίες περί απειλών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς του Στρατηγούς την περασμένη Πέμπτη, περί Ιανουαρίου και κρίσεων, όταν και πάλι εν μέσω πλήρους κινητοποίησης, 70 αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το Πολυτεχνείο.
Άλλα στελέχη πάλι, επανέλαβαν την θέση που είχαν διατυπώσει από την πρώτη στιγμή, πως η καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα προκαλούσε αντίδραση και ότι θα έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση και διάλογος με δεδομένη την καλπάζουσα εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα.
Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις