Η μετακύλιση των ευθυνών στους πολίτες σε ό,τι αφορά την πανδημία είναι ένα κακό τέχνασμα που θα έρθει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση και την οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Οι αντιδράσεις των πολιτών σε συγκεκριμένα μέτρα, όπως η μη υπακοή σε ορισμένους κανόνες, είναι ένα φαινόμενο προβλέψιμο και μετρήσιμο από πριν. Και αυτό πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση πριν αποφασίσει για οποιαδήποτε μέτρα. Άρα, για να μην εφαρμόστηκαν τα μέτρα σημαίνει ότι εξαρχής υπήρξαν λάθη στην σχεδίασή τους καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη παράμετροι όπως οι ιδιαιτερότητες του πληθυσμού. Και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Και βέβαια η σχεδίαση τέτοιων μέτρων απαιτεί επαγγελματίες που ενδεχομένως η Ελλάδα δεν διαθέτει, εάν κρίνουμε μάλιστα από πολύ πιο απλά πράγματα που δεν γίνονται ενώ θα μπορούσαν.
Δεν είναι σκοπός μου να μέμψω ούτε την υπέροχη πατρίδα μας ούτε την εκλεγμένη κυβέρνησή της. Ωστόσο οφείλω να πω ότι κατά την προσωπική μου άποψη, η μετακύλιση των ευθυνών στους πολίτες είναι ένα ανέντιμο και επικίνδυνο τέχνασμα.
Ανέντιμο διότι οι πολίτες είναι συγκεκριμένοι και η αντιδράσεις τους ήταν επίσης αναμενόμενες από μια κυβέρνηση που εξελέγη εδώ, όχι στην Ελβετία για παράδειγμα. Άρα ανέλαβε την διακυβέρνηση υποσχόμενη ότι θα διαχειριστεί την κατάσταση στην Ελλάδα και με τους Έλληνες, έτσι όπως είναι και όχι όπως θα μπορούσαν να είναι αν δεν ήταν Έλληνες και ήταν -για παράδειγμα- Καναδοί.
Και επικίνδυνo διότι η ελληνική κοινωνία έχει ούτως ή άλλως την τάση να διχάζεται για το παραμικρό και αυτό που παρακολουθώ τώρα να γίνεται είναι πως προωθείται μία ακόμα αφορμή για να διχαστεί ο κόσμος.
Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για την πατρίδα μας αλλά ούτε και για την ίδια την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις