Στόχος τους ήταν ένα μικρό κομμάτι γης στα βόρεια του Λουζόν, το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων

Ο κυβερνητικός συνεργάτης του Ερντογάν Μπαχτσέλι: «Ο πόλεμος με την Ελλάδα είναι μόνο θέμα χρόνου»

Καθώς η τροπική καταιγίδα Χίγκος εκτοξεύτηκε από τον Ειρηνικό, ο Στέφαν Στάνεκ, ένας μυστικός πράκτορας της CIA, αντιμετώπισε απόφαση. Ήρθε η ώρα να ακυρώσετε τη λειτουργία που εκτελούσε ή να προχωρήσετε με αυτήν. Η καταιγίδα περνούσε από τις Φιλιππίνες, αλλά στη συνέχεια προβάλλεται να κατευθυνθεί προς τα βόρεια και να χάσει την περιοχή λειτουργίας τους.

Ο συνεργάτης του Stanek για την επιχείρηση, ένας νεότερος άνδρας με το όνομα Michael Perich, αποφοίτησε πρόσφατα από την Merchant Marine Academy. Ένας ποδοσφαιριστής στην ακαδημία, ο Perich ήταν τώρα στην αρχή της καριέρας του σε παραστρατιωτικές επιχειρήσεις και μόλις πρόσφατα εκπαιδεύτηκε ως αυτοδύτης.

Δύο άλλοι άντρες βρισκόταν στο σκάφος των 40 ποδιών, ο Jamie McCormick και ο Daniel Meeks, και οι δύο σε υποστηρικτικούς ρόλους. Ο Στάνεκ, ένας συνταξιούχος δύτης απόρριψης εξοπλισμού του Ναυτικού, ήταν πολύ έμπειρος αλλά μόλις πρόσφατα είχε αποκτήσει την άδεια να είναι καπετάνιος πλοίου, σύμφωνα με αυτούς που τον γνώριζαν.

Το πλήρωμα είχε περάσει τις τελευταίες μέρες ταξιδεύοντας στις ακτές των Φιλιππίνων αφού αναχώρησε από τη Μαλαισία σε ένα παρθενικό ταξίδι του πλοίου τους, το οποίο ανήκε κρυφά στο Maritime Branch της CIA.

Η συνοδευτική τους ιστορία για την αποστολή του 2008 ήταν ότι ένας πελάτης στην Ιαπωνία είχε αγοράσει το πλοίο και το πλήρωμα είχε προσληφθεί για να το μεταφέρει εκεί από τη Μαλαισία. Είχαν χαρτιά και τεκμηρίωση για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας της ιστορίας εάν ρωτήθηκαν.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις