Ο υπουργός Εξωτερικών, ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος να ασκεί εξωτερική πολιτική με βάση το Διεθνές Δίκαιο, είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ότι δεν είναι γνώστης του διεθνούς δικαίου ώστε να ερμηνεύσει αν οι Τούρκοι παραβιάζουν την Κυπριακή ΑΟΖ.
Κατά την πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο ο κ. Δένδιας ξανακτύπησε και είπε τα εξής εκπληκτικά:
«Θα ήθελα, επίσης, να πω ότι τα λεχθέντα περί μειωμένης επήρειας όσον αφορά τις δύο συμφωνίες, δεν είναι ακριβή. Αποτελούν μία θεολογική συζήτηση, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι η επήρεια, για κάποιον πολύ περίεργο λόγο – οφείλω να σας πω ότι έχω επανειλημμένως απευθύνει ερώτημα, όχι εντός της αιθούσης, εκτός της αιθούσης, σε δημοσιογράφους, σε δημοσιολογούντες, τί σημαίνει επήρεια. Ουδείς μου απάντησε. Το μέγεθος είναι μεταφυσικό ή “θεολογικό” πλέον». Μεταφυσικό ή θεολογικό μέγεθος λοιπόν η επήρεια, δεν βρέθηκε κανείς δημοσιογράφος να εξηγήσει στον κ. Υπουργό τι σημαίνει επήρεια, γι’ αυτό και αυτός υπέγραψε τις συμφωνίες με μειωμένη επήρεια για τα νησιά όπως-όπως, μάλιστα μεταβαίνοντας στο Κάιρο να υπογράψει σε άλλη του εκπληκτική δήλωση, είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει γιατί πάει στο Κάιρο.
Αυτός ο άνθρωπος είναι Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κρατικός αξιωματούχος που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τις διεθνείς σχέσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σχολιάσω περαιτέρω παρά μόνο ανησυχώ έντονα.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις