Ο Ρώσος πρόεδρος σκέφτεται να εμβολιαστεί κατά του νέου «επικίνδυνου» ιού

Σε προσωπικό τόνο ευχήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «περαστικά» στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό, όπως και η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ. 

«Είμαι πεπεισμένος πως η φυσική ζωτικότητά σας, το ψυχικό σας σφρίγος και η αισιοδοξία σας θα σας βοηθήσουν να νικήσετε αυτόν τον επικίνδυνο ιό», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεγράφημα προς τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, είχε δηλώσει πως η Ρωσία εύχεται «στον πρόεδρο Τραμπ ταχεία και άνετη ανάρρωση» στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Πεσκόφ ανέφερε εξάλλου πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκέπτεται να εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού, με τη Μόσχα να διαβεβαιώνει ότι έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο ονόμασε Sputnik-V.

«Όταν το κάνει, θα το ανακοινώσουμε», είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το εμβόλιο Sputnik-V, που ονομάστηκε έτσι από τον πρώτο σοβιετικής κατασκευής τεχνητό δορυφόρο στην Ιστορία, αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως γιατί δεν έχει φθάσει στην τελική φάση των δοκιμών.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει πως εμβολιάστηκε η κόρη του και πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν έκτοτε ότι θα εμβολιαστούν με το Sputnik-V.

Οι τελικές δοκιμές είναι ακόμη σε εξέλιξη σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει το εμβόλιο για τους επαγγελματίες υγείας σε εθελοντική βάση.

Η Ρωσία, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αύξηση των μολύνσεων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις