Διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μουσικοί, κινηματογραφιστές και άλλοι καλλιτέχνες.

Ζητώντας την επέκταση της επιδότησης και άλλων μέτρων κοινωνικής προστασίας για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και σε εργαζόμενους των κλάδων τους, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί απ’ αυτά.
Καλλιτέχνες με μάσκες και μουσικά όργανα

Οι μουσικοί, φορώντας προστατευτικές μάσκες και μαντήλια στα πρόσωπα και κρατώντας στο χέρι τα μουσικά τους όργανα, «αλυσοδέθηκαν» με κόκκινη και άσπρη κορδέλα στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, ενώ άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν το σύνθημα «support art workers», για τη στήριξη όλων όσοι εργάζονται στον χώρο της Τέχνης.

Καλλιτέχνες με μάσκες και μουσικά όργανα στη Θεσσαλονίκη

Τα αιτηματα των καλλιτεχνων

Από τα κύρια αιτήματα των μουσικών και άλλων καλλιτεχνών ήταν η ένταξη στην επιδότηση και των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου. Οι καλλιτέχνες ζητούν επίσης ένταξη και όσων αποδεδειγμένα είχαν εργαστεί την προηγούμενη χρονιά στην επιδότηση ενοικίου, την αναστολή πληρωμής τρεχόντων υποχρεώσεων (π.χ. φορολογία, υπηρεσίες), τα μέτρα για την εύρυθμη επαναλειτουργία των χώρων στους οποίους δραστηριοποιούνται, τα προγράμματα για νέες καλλιτεχνικές παραγωγές, κ.ά. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο Σύλλογος Μουσικών Β. Ελλάδας, η Ένωση Κινηματογραφιστών Β. Ελλάδας, πρωτοβουλίες εργαζομένων σε θέαμα και ακρόαμα και άλλοι καλλιτέχνες. Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, μια μικρή ομάδα έκανε πορεία στη παλιά παραλία με κατάληξη το λιμάνι της πόλης. Ωστόσο τα περισσότερα αιτήματα ικανοποιήθηκαν με τις εξαγγελίες της Λίνας Μενδωνη λίγη ώρα αργότερα.
Πηγή: iefimerida.gr

φωτογραφίες ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις