Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ που πέθανε κατά τη σύλληψη του ζητούν οι διαδηλωτές

Το αποτρόπαιο τέλος που περίμενε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Μινεάπολι -και το οποίο καταγράφηκε σε σοκαριστικό βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου- έφερε οργή στους δρόμους της αμερικανικής πολιτείας, με χιλιάδες διαδηλωτές να ξεχύνονται στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονταν όλη νύχτα παρά την καταρρακτώδη βροχή και δεν έλειψαν τα επεισόδια με την αστυνομία που έκανε χρήση χημικών.

Η αδελφή του αδικοχαμένου άοπλου Αφροαμερικανού που πέθανε αφού λευκός αστυνομικός τον ακινητοποίησε στο έδαφος πιέζοντας με το γόνατό του τον λαιμό του, ζήτησε την Τετάρτη να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη για το θάνατο του 46χρονου, λέγοντας πως η απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν αρκεί.

«Δολοφόνησαν τον αδελφό μου. Τον σκότωσαν. Πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους άνδρες. Η απόλυσή τους δεν αρκεί», είπε η Μπρίτζετ Φλόιντ στην εκπομπή Good Morning America του ABC.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα εκείνη του Έρικ Γκάρνερ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη το 2014. Ο θάνατός του συνέβαλε στην ανάδυση του κινήματος Black Lives Matter.

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις