Φθινοπωρινό «γύρισμα» κάνει ο καιρός αυτές τις ημέρες, με φαινόμενα να εκδηλώνονται σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι και σήμερα βροχερός, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα δυτικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) επισημαίνει ότι κατά την τρίτη μέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια» τα φαινόμενα «θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας», με εξαίρεση τη Θράκη, την Εύβοια και πιθανώς την Κρήτη.

Σημειώνεται ότι βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική.

Βροχερός ο καιρός και το Σάββατο

Στην πρόγνωσή της για τον καιρό του Σαββάτου η ΕΜΥ αναφέρει ότι αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

Ο χάρτης του MeteoAlarm για τα φαινόμενα του Σαββάτου:

Ο χάρτης του Meteo alarm για τον καιρό του Σαββάτου
Ο χάρτης του Meteo alarm για τον καιρό του Σαββάτου
Πλην της Θράκης, όλες οι άλλες προειδοποιήσεις είναι για βροχές και καταιγίδες / Πηγή: METEOALARM

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης της ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββάτου:

Χάρτης για τον καιρό του Σαββάτου
Χάρτης για τον καιρό του Σαββάτου
Καιρός: Φαινόμενα σε πολλές περιοχές το Σάββατο / Πηγή: EMY
Αστατος ο καιρός την Κυριακή

Σε ό,τι αφορά την Κυριακή, η ΕΜΥ εκτιμά ότι τις πρωινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο χάρτης για τον καιρό της Κυριακής:

Ο χάρτης για τον καιρό της Κυριακής
Ο χάρτης για τον καιρό της Κυριακής
Φαινόμενα -πιο ήπια- και την Κυριακή / Χάρτης καιρού: EMY

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα σημειώσει άνοδο και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-sabbatokyriako-brohes-kataigides-07-08-2020

Φωτογραφία: EUROKINISSI / Χάρτης: MeteoAlarm.eu

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις