Δημοσίευμα έπλεξε το “εγκώμιο” της κ Μαρέβας Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις βγαλμένες από νουβέλα,  που σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζουν με σύζυγο πρωθυπουργού, και πολύ περισσότερο με το σεβασμό που απαιτούσε η υποδοχή από το πρωθυπουργικό ζεύγος, της υποδοχής και φιλοξενίας του επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας Μαικ Πομπέο.

Με αυτό τον τρόπο, ο δημοσιογράφος προσπάθησε να μεταφέρει την προσοχή μας, από το γεγονός της παρουσίας του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα,  στη σύζυγο του πρωθυπουργού, δίχως, προφανώς, να αντιλαμβάνεται πως με αυτό τον τρόπο την «καίει», εκτός αν πραγματικά αυτό επεδίωκε, και το κατάφερε.

 

Και τι δεν διαβάσαμε….

Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό…

Άξια οικοδέσποινα …

Η Μαρέβα λοιπόν έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στον τίτλο της πρώτης κυρίας που της είχε αποδώσει προφητικά ο Πομπέο κατά την επίσκεψη της στην Αμερική, και στην φιλοξενία που σε ένα θεσμικά υποδεέστερο καλεσμένο, Καθώς ένα πρωθυπουργικό ζεύγος δεχόταν ένα υπουργικό.

 

Δεν ήταν μόνο η υπέρκομψη εμφάνιση της, τα εκπληκτικά χρώματα που έδεναν αρμονικά με την υπέροχη κρητική φύση όπως ξεδιπλώνεται στο μάτι του επισκέπτη μέσα στο δειλινό.

 Τέτοιον απίστευτο συνδυασμό που να δένει με το σούρουπο, τα γήινα χρώματα και την αστροφεγγιά που εμφανίστηκε απλόχερα στα μάτια των ξένων επισκεπτών, μόνον μια εμπνευσμένη ιδιοφυΐα αισθητικής θα μπορούσε να επιτύχει.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό που μία ομάδα διακοσμητών θα χρειαζόταν μέρες, ίσως και βδομάδες για να το επιτύχει.

Λευκό, σαν τα απαράμιλλα υπερχρονικά κομψοτεχνήματα .

Και υπήρχε αυτή η υπέροχη πινελιά του λευκού στην φορεσιά της. Που παρέπεμπε στα αρχαία γλυπτά, τα μαρμάρινα οικοδομήματα, που ξεπροβάλλουν ως λευκές πινελιές ποίησης στο γήινο ανάγλυφο της Ελλάδας. Όπως ξεπροβάλλει στην απεραντοσύνη του Λυκαίου όρους, το τέμενος του Διός, εκεί που δε φαντάζεσαι πως θα έφτανε ποτέ ανθρώπινο χέρι και πως αν έφτανε, δεν θα μπορούσε ποτέ να δημιουργήσει τέτοιο μεγαλείο.

 

Εκεί όμως που πραγματικά η Μαρέβα Μητσοτάκη δίδαξε πολιτική οξυδέρκεια αλλά και ανθρώπινη ζεστασιά, ήταν ο τρόπος που παρουσίασε τον σύζυγό της. Απλός, λιτός χωρίς γραβάτα, για να κάνει τον θεσμικά υποδεέστερο καλεσμένο του να νιώσει άνετα. Μία μεγαλειώδης ταπεινότητα για να ισορροπήσει εκτός από την θεσμική ανωτερότητα, την φυσική παρουσία των δύο ζευγαριών.

Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό | newsbreak

Η μεγαλειώδης ταπεινότητα που εξέπεμψε απόψε η Μαρέβα Μητσοτάκη, είναι η σημειολογία που πρέπει να ακολουθήσει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Η Μαρέβα Μητσοτάκη απόψε εκτός από καλαισθησία, δίδαξε και μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου.

 

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια για τις ανάγλυφες σκέψεις του δημοσιογράφου Μάξιμου από τον newsbreak.gr,  καθώς και για τον τρόπο που καταφέρνει να μας ταξιδεύει, αποτυπώνοντας τες στο χαρτί.

 

Άραγε η σύζυγος του πρωθυπουργού,  διαβάζοντας το δημοσίευμα που την περιγράφει ως «σιδηρά κυρία», που δίδαξε μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου πως αισθάνθηκε;

 

Πως αισθάνθηκε ο σύζυγός της και πρωθυπουργός μας,  που η σύζυγός του τον παρουσίασε (στο ζεύγος Πομπέο) ως  Απλό, λιτό χωρίς γραβάτα… και διδάσκει μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου ;

 

Πως άραγε να αισθάνθηκε ο Μάικ Πομπέο ως θεσμικά υποδεέστερος καλεσμένος του Έλληνα πρωθυπουργού;  Καθώς ένα πρωθυπουργικό ζεύγος δεχόταν ένα υπουργικό (στην οικία του);

Πομπέο: Έρχονται κι άλλες αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα | Hellasjournal.com

Για τον τελευταίο φανταζόμαστε, θα βλαστημάει την τύχη του, που δέχτηκε τη φιλοξενία στον οικία Μητσοτάκη, και έγινε δημοσιογραφικό αφήγημα, και δεν πήγε σε ένα ξενοδοχείο ή έστω ένα Airbnb βρε αδερφέ…

 

θα περιμέναμε, τουλάχιστον,  μια αντίδραση του Γραφείου του Πρωθυπουργού…

Σ.Π

photo:newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις