Επιχείρησαν να μεταφέρουν ναρκωτικά αξίας 6 εκατ. ευρώ – Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με ναρκωτικά ένας εκ των συλληφθέντων

«Νόμιζα ότι μεταφέραμε λαθραία τσιγάρα. Το έκανα γιατί είχα ανάγκη τα χρήματα για ένα συγγενικό μου πρόσωπο που έχει προβλήματα υγείας». Άρνηση πως γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά εξέφρασε στην απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους συλληφθέντες που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό να μεταφέρουν ναρκωτικά αξίας 6.000.000 ευρώ από την Ελλάδα στην Τουρκία πριν από δυο εβδομάδες . Το protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα λεπτομέρειες από την απολογία του ενός εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι εντοπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην Πελοπόννησο ενώ το σκάφος όπου είχα κρύψει τα ναρκωτικά εντοπίστηκε ημιβυθισμένο μετά από έρευνες του λιμενικού. «Ήρθα σε σύγκρουση με τον καπετάνιο όταν κατάλαβα πως μεταφέραμε χασίς. Ήμουν αρκετά φοβισμένος. Δεν είχα καμία εμπλοκή με τη μεταφορά των ναρκωτικών», υποστήριξε ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Το χρονικό της μεγάλης κατάσχεσης

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου περιπολικό σκάφος του Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο έφερε ένα φορτίο σκεπασμένο και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Το σκάφος του Λιμενικου προσπάθησε να κάνει έλεγχο άλλο ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και απέφυγε τον εγκλωβισμό του. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρχές για να εντοπιστεί το ύποπτο σκάφος. Τα έμπειρα στελεχη του λιμενικου θεώρησαν εξαρχής πως πιθανότατα να μετέφερε ναρκωτικά ή λαθραία τσιγάρα.

Τελικά το ίδιο σκάφος εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες ημιβυθισμένο με τους ανδρες της Διωξης Ναρκωτικων να εκτιμούν τότε πως είτε άφησαν τα ναρκωτικά καπου είτε τα μετέφεραν με κάποιο άλλο τρόπο.

Σε ημιβυθισμένο σκάφος όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει το protothema.gr υπήρχαν κιβώτια με καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν τα στελεχη της Δίωξης Ναρκωτικων και Λαθρεμπορίου σε συνεργασία με στελεχη των τοπικών αρχών της σε δύσβατη και βραχώδη παραλία εντόπισαν τα ναρκωτικά: 20 σάκους ταξιδιού και οκτώ συσκευασίες που ξεπερνούσαν τον ένα τόνο. Οι δραστες είχαν προσπαθήσει να κρύψουν τα ναρκωτικά στην απομακρυσμένη παραλία. Όταν πέρασε από εκείνο το σημείο σκάφος του λιμενικου είδε από μακριά κάτι το οποίο έμοιαζε με κόκκινο σωσίβιο. Ωστοσο οι λιμενικοί ήταν ιδιαίτερα παρατηρητικοί και τελικά έκαναν έλεγχο στην παραλία.

nakr1
nar3

Άμεσα όλοι στο Λιμενικό τέθηκαν σε επιφυλακή. Στην Ανατολική Μανη τα έμπειρα στελεχη της Δίωξης Ναρκωτικων και Λαθρεμπορίου έκαναν έρευνες και εντόπισαν τελικά έναν αλλοδαπό μέσα σε μαγαζί στο Μαρμαρι. Ήταν ένας από τους τρεις επιβαίνοντες. Την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός να κινείται με αυτοκίνητο για να παραλάβει τον προηγούμενο και να διαφύγει της σύλληψης, ο οποιος πλέον κατηγορείται για υπόθαλψη. Παραλληλα εντοπίστηκαν οι άλλοι δυο αλλοδαποί δραστες σε επαρχιακή οδό του νόμου Λακωνίας. Ένας ντόπιος αλιεας με ένα βαρκάκι βοήθησε το λιμενικό να μεταφερθούν τα ναρκωτικά σε κανονικό σημείο και να κατασχεθούν από τις αρχές.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου

«Ο εντολέας μου Α. V. αλβανικής καταγωγής είναι μόλις 26 χρόνων, αποδέχεται μόνο την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή με την κατοχή και τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Νόμιζε ότι το σκάφος μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Αλβανία και μόλις αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά, ηρθε σε σύγκρουση με τον καπετάνιο και μαζί με τον τρίτο συγκατηγορούμενο αμέσως αποχώρησαν φοβισμένοι μέχρι τη σύλληψη τους», δήλωσε στο protothema.gr η συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, Claudia Raffo δικηγόρος Ναυπλιου και συνέχισε: «Είναι αθώος και ουδέποτε θα δεχόταν οποιαδήποτε συνέργεια σε ένα τόσο βαρύ και ανήθικο αδίκημα. Είναι ένα φτωχό παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας σε κοντινό συγγενικό πρόσωπο και δέχτηκε την λαθραία μεταφορά των τσιγάρων για την πληρωμή της ιατρικής περίθαλψης».

Μίλτος Σακελλάρης
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις