Δεν προσελκύει μόνο το «λουλούδι του Δαρβίνου» παράνομους «επισκέπτες» στην περιοχή

Δεν έχουν βάλει στο μάτι μόνο το πανάκριβο «λουλούδι του Δαρβίνου» οι Αλβανοί, αλλά και τα… δέντρα από τα ελληνικά δάση στα οποία εισβάλλουν περνώντας παράνομα την ελληνοαλβανική μεθόριο για να κόψουν ξύλα και να τα μοσχοπουλήσουν στην πατρίδα τους!

Δυο λαθροϋλοτόμοι είχαν περάσει μέρα- μεσημέρι της Τρίτης με… φορτηγάκι στο ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα σε ορεινή δασική περιοχή της Καστοριάς, εξοπλισμένοι όπου βάλθηκαν να κόβουν τις οξιές με ένα αλυσοπρίονο και ένα τσεκούρι! Μάλιστα, μετέφεραν λίγα- λίγα τα κούτσουρα στην Αλβανία, καθώς η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που δεν αρκούσε ένα δρομολόγιο!

Οι αστυνομικοί των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και Μεσοποταμίας, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του τμήματος Νεστορίου τους εντόπισαν την στιγμή που μετέφεραν ξυλεία τεσσάρων κυβικών μέτρων με το αγροτικό φορτηγάκι, αλλά ο ένας κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας. Όμως, ο 39χρονος συνεργός του συνελήφθη και η ξυλεία κατασχέθηκε, μαζί με άλλα 30 κυβικά μέτρα υλοτομημένης οξιάς που βρέθηκε στο σημείο!

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, παράνομη είσοδο στη χώρα και παραβίαση των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του κορονοϊού, για την οποία του επιβλήθηκε επιπρόσθετα και διοικητικό πρόστιμο, ενώ κατασχέθηκαν το αλυσοπρίονο, το τσεκούρι και το φορτηγάκι που χρησιμοποιούσε.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις