Μετά από 13 αναβολές και έξι διακοπές, συνεδρίασε τελικά χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για την υπόθεση με τις πλαστές συνταγές για ορθοπεδικά είδη στο ΙΚΑ Βόλου. Κάθειρξη επεφύλαξε το δικαστήριο σε ιδιώτη έμπορο και έναν υπάλληλο του ΙΚΑ, ενώ στη φυλακή θα οδηγηθούν άλλοι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Βόλου. Η ζημία στο πρώην ΙΚΑ Βόλου, που αποκαλύφθηκε το 2010, φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Κατηγορούμενοι ήταν τέσσερις υπάλληλοι του ΙΚΑ και ένας ιδιώτης έμπορος, ενώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι του ΙΚΑ έχουν αποβιώσει.

Ο ιδιώτης έμπορος που κατηγορούταν για πλαστογραφία, απάτη, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, ψευδή βεβαίωση και έκδοση εικονικών στοιχείων, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ ο ένας υπάλληλος του ΙΚΑ που κατηγορούταν για υπεξαγωγή εγγράφου, σε κάθειρξη πέντε ετών.

Οι άλλοι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ που κατηγορούνταν για συνέργεια σε απάτη, πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση στην υπηρεσία, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών και οκτώ μηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς είχε αναστέλλουσα δύναμη και η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. Το σκάνδαλο αφορά σε συνταγογράφηση ορθοπεδικών υλικών σε 86 ασφαλισμένους. Κάνοντας χρήση κλεμμένων μπλοκ συνταγών και ψεύτικων σφραγίδων γνωστών γιατρών, οι κατηγορούμενοι διοχέτευαν πλαστές συνταγές σε κατάστημα το οποίο φέρεται να τις εκτελούσε.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις