Καθαρίστριες και μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική διαμαρτυρία έξω από τη Β’Βάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας.

Οι καθαρίστριες, κατήγγειλαν ότι είναι ελλιπή τα μέτρα προστασίας, καθώς κι ότι καθαρίστριες δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, καθώς δεν εγκρίθηκαν από τις σχολικές επιτροπές των Δήμων.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος των καθαριστριών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά “Είμαστε εδώ, για να διαμαρτυρηθούμε για τα μέτρα προστασίας για τις καθαρίστριες που είναι ελλιπή. Ελάχιστα απολυμαντικά με το σταγονόμετρο και παίρνουμε μέτρα προστασίας από το σπίτι”.

Επίσης, η κ. Πλαγερά ανέφερε ότι όλο αυτό το διάστημα άλλαζαν τα ωράρια στις καθαρίστριες και τις μετέφεραν πρωί, ενώ όπως είπε “καμία δεν είναι καλυμμένη και πολλές δεν μπορέσανε να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού και είχαν κι ευαίσθητες ομάδες στα σπίτια τους και οι σχολικές επιτροπές του Δήμου δεν έδιναν άδειες. Όλο αυτό το διάστημα οι συναδέλφισσες που ήταν μόνιμες μετέβησαν και σε άλλα δημόσια κτίρια για να καλύψουν τις ανάγκες”.

Όπως τόνισαν μεταξύ άλλων “Αντί να πάρουν κι άλλες καθαρίστριες, κοιτάνε να βγάλουνε με αυτές τις καθαρίστριες τη δουλειά. Θέλουμε να γίνουμε όλες μόνιμες και να πάρουν μόνιμο προσωπικό”.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις