«Xαρακτηρίστηκε παρανόμως ως αγνώστου διαμονής»

Για «σκανδαλώδη» μη κλήτευση του εντολέα του Ιωάννη Μπεγιέτη σε απολογία στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Folli – Follie, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει πως ο εντολέας του, πρώην CFO της θυγατρικής εταιρείας της Folli Follie στην Ασία, παρά το γεγονός ότι είναι μόνιμος κάτοικος Χονγκ Κονγκ με γνωστή διαμονή στις ελληνικές αρχές, δεν έχει κληθεί προς απολογία από την ανακρίτρια καθώς, «χαρακτηρίστηκε παρανόμως ως αγνώστου διαμονής». Και αυτό ενώ «έχει γνωστή στις ελληνικές αρχές διεύθυνση στο Χονγκ Κονγκ, στην οποία του έχουν κοινοποιηθεί μέσω του ελληνικού προξενείου κλήσεις, στις οποίες έχει πάντοτε ανταποκριθεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κούγιας έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό από προηγούμενα δελτία τύπου του Δικηγορικού μας γραφείου, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας, κατόπιν νομίμου εξουσιοδοτήσεως με βεβαιωμένα τα στοιχεία του εξουσιοδοτούντος από το ελληνικό προξενείο στο Χονγκ Κονγκ, ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του πρώην CFO της Folli Follie Group Sourcing LTD (FFGS), θυγατρικής της εταιρείας Folli Follie, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, οικονομολόγου.

Μετά από αυτή την εξουσιοδότηση το δικηγορικό μας γραφείο προέβη σε διάφορες νομικές ενέργειες, τόσο δικαστικώς όσο και εξωδίκως, όπως υπόμνημα παροχής εξηγήσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατόπιν κλήσεως του κ. Μπεγιέτη, αλλά και προσωπικές επαφές του κ. Αλεξίου Κούγια με την ορισθείσα ελεγκτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC), ώστε να βοηθήσει ο εντολέας μας το ελεγκτικό της έργο.

Ο εντολέας μας κλήθηκε τόσο για να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο και για να έλθει σε επαφή με τα στελέχη της ελεγκτικής εταιρείας PwC, σε γνωστή διεύθυνση στο Χονγκ Κονγκ, όπου είναι μόνιμος κάτοικος από πολλών ετών, και ουδέποτε αρνήθηκε την οιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Μάλιστα τα στελέχη της εταιρείας PwC τον συνάντησαν προσωπικά και συζήτησαν μαζί του στο Χονγκ Κονγκ στα πλαίσια της έρευνας, την οποία διεξάγουν.

Επίσης, ο εντολέας μας έχει παραλάβει μέσω του ελληνικού προξενείου στο Χονγκ Κονγκ και αποφάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για διοικητικής φύσεως θέματα.

Ενώ λοιπόν αναμέναμε την κλήση του κ. Μπεγιέτη για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης στη γνωστή σε όλες τις αρμόδιες αρχές διεύθυνσή του στο Χονγκ Κονγκ, ο κ. Αλέξιος Κούγιας, κατόπιν προσωπικής του επισκέψεως στο γραφείο της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά τη δημοσιοποίηση ότι σήμερα κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Folli Follie με τις απολογίες των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μεγαλομετόχων της Folli Follie, πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι, ενώ κλήθηκαν σε απολογία και έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή και έμειναν ελεύθεροι όλοι με περιοριστικούς όρους, αφού πρόκειται περί οικονομικού εγκλήματος, ο μόνος, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί και δεν έχει κλητευθεί στη διεύθυνση, η οποία είναι γνωστή στις ελληνικές αρχές, είναι ο εντολέας μας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε παρανόμως ως αγνώστου διαμονής, ενώ έχει γνωστή στις ελληνικές αρχές διεύθυνση στο Χονγκ Κονγκ, στην οποία του έχουν κοινοποιηθεί μέσω του ελληνικού προξενείου κλήσεις, στις οποίες έχει πάντοτε ανταποκριθεί.

Επίσης, ο κ. Κούγιας πληροφορήθηκε από την κα Ανακρίτρια ότι η κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία έγινε, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την έκδοση τελικού πορίσματος, γεγονός το οποίο κατά την κρίση μας δημιουργεί τεράστιο κενό στην ολοκληρωμένη διερεύνηση αυτού του σκανδάλου.

Όταν ο κ. Κούγιας διαμαρτυρήθηκε στην κα Ανακρίτρια γι’ αυτή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την ανάκριση, η κα Ανακρίτρια δεν του έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τη μη νόμιμη κλήτευση του εντολέα μας, η οποία αφήνει εντελώς ελεύθερο το πεδίο στους μεγαλομετόχους της Folli Follie να αναπτύξουν τους δικούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, χωρίς τις θέσεις του πρώην CFO της εταιρείας FFGS κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, και γι’ αυτό το λόγο αναγκαζόμαστε σήμερα εκ λόγων καθαρά υπερασπιστικής δεοντολογίας να προβούμε σε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση, αφού θεωρούμε απαράδεκτο να έχουν κληθεί στην υπόθεση αυτή και να έχουν δώσει τις θέσεις τους ακόμη και ασήμαντα στελέχη της Folli Follie, επί πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη σωστή δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου, και να μην έχει κληθεί σε απολογία ο τυπικά CFO της εταιρείας, ο οποίος, όπως τώρα ανακάλυψε, βρέθηκε προ ενός οικονομικού σκανδάλου, του οποίου η αφετηρία έχει χρόνο έναρξης το 2000».

Βασιλική Κόκκαλη
πηγή;protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις