Η χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Παππά για την επιστρεπτέα προκαταβολή έφερε, σήμερα, νέα σύγκρουση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ά. Γεωργιάδη.

Σε επίκαιρη ερώτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη επανέλαβε την επιχειρηματολογία του κ. Παππά ότι με βάσει το συγκεκριμένο μέτρο, οι επιχειρήσεις «θα πάρουν ψίχουλα».

Απαντώντας, από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άσχετους».

 

Γεωργιάδης: Δίνουμε 3 δισ. ευρώ, δεν ξέρετε τι είναι το google

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγραψε αυτή την ανακοίνωση ο κ. Παππάς, αυτός που την έγραψε πρέπει να απολυθεί αμέσως εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι για γέλια η ανακοίνωση του κ. Παπά. Αν δεν έχετε καταλάβει τι είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή έχουμε φοβερό πρόβλημα. Τον Ιούνιο θα δώσουμε άλλο ένα δισ. 1.000.000.000 θα δοθεί το Μάιο θα δώσουμε ένα και άλλο ένα δισεκατομμύριο τον Ιούνιο. Στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα λέγεται business support, μπαίνετε μέσα και βλέπετε σε αυτή την πλατφόρμα. Κάθε λεπτό που περνάει φαίνεται πόσες επιχειρήσεις εγκρίνονται και παίρνουν τα λεφτά. Την ώρα που έβγαλε ανακοίνωση ο κ. Παππάς είχαν πάρει τα χρήματα 8600 επιχειρήσεις, μια ώρα μετά είχαν γίνει 22.400, σήμερα αν πατήσετε στο κινητό σας θα έχουν πάει 35.000. Δεν το έχετε καταλάβει ακόμα αυτό, είστε παντελώς άσχετοι. 91.000 επιχειρήσεις από τις 110.000 που έκαναν αίτηση θα πάρουν τον Μάιο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τον Ιούνιο θα πάρουν άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Μία επιχείρηση με τέσσερις εργαζόμενους δεν θα πάρει 933 ευρώ που γράφει ο κ. Παππάς θα πάρει τέσσερα χιλιάρικα το ελάχιστο. Αυτά τα γράφει η πλατφόρμα, δε χρειάζεται να είσαι ειδικός, δε χρειάζεται να είσαι τομεάρχης απλώς χρειάζεται να ξέρεις και να μπει στην πλατφόρμα. Είναι μια αποκάλυψη για μένα ότι δεν ξέρετε τι είναι το Google. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα πώς δουλεύει το διαδίκτυο. Εάν αυτά κ. Καφαντάρη δεν τα έχετε καταλάβει στο ΣΥΡΙΖΑ και έχετε κυβερνήσει την Ελλάδα τεσσεράμισι χρόνια είναι θαύμα που έχει μείνει το κτίριο της Βουλής όρθιο. Μην είστε χαιρέκακοι γιατί έχει ενσκήψει μια μεγάλη κρίση,ούτε να ελπίζετε ότι θα έρθει οικονομική καταστροφή και θα πάρετε την εξουσία. Δεν θα έρθει οικονομική καταστροφή, μια χαρά θα τα πάμε και θα αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και αυτή την κρίση»
Καφαντάρη: Άλλες χώρες δίνουν 20% του ΑΕΠ

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν μέχρι και 20% του Α.Ε.Π. για στήριξη επιχειρήσεων. «Το ότι είμαστε σήμερα εδώ οφείλεται στο μαξιλάρι που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας είπατε τι θα γίνει για τα ενοίκια και τους ιδιοκτήτες. Τα στοιχεία που αναφέραμε είναι συγκεκριμένα δεν έχει πέσει αυτό το χρήμα στην αγορά μακάρι να το δούμε. Ο κόσμος που μας ακούει και οι μικρομεσαίοι πραγματικά το περιμένουν εμείς λέμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα».

 

Γεωργιάδης: Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν θα γινόμουν υπουργός

Στην κ. Καφαντάρη απάντησε εκ νέου ο κ. Γεωργιάδης με νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα συμφωνήσω ότι είμαστε εδώ λόγω του ΣΥΡΙΖΑ το ότι εγώ είμαι υπουργός είμαι λόγω του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο τοξική την πολιτική ζωή δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει στην μάχη των ιδεών και άνθρωποι σαν κι εμένα να είμαστε στους υπουργικούς θώκους. Αν δεν είχατε καταστρέψει την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε και την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα: «Ηταν γλαφυρή έως χιουμοριστική η ανακοίνωση κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Στουρνάρας απεδείχθη ένας από τους πιο σοβαρούς πυλώνες της αστικής δημοκρατίας της χώρας είναι λογικό να τον μισείτε, σας εμπόδισε να φάτε τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και να κάνετε ρεσάλτο στο νομισματοκοπείο και αυτό δεν του το συγχωρείτε. Στείλατε έλεγχο στην γυναίκα του και παραλίγο να το κλείσετε στη φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες για την Novartis. Δεν πειράζει θα σας περάσει».
Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI_

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις