Τη λήψη και τήρηση των μέτρων προστασίας των δημοτικών υπαλλήλων από τον κορωνοϊό ζητάει με έγγραφό του προς την Πολιτική Προστασία ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, μετά το νέο κρούσμα covid-19 σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου.

Ο Σύλλογος με το έγγραφό του, που το κοινοποιεί και σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας, επισημαίνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους.

Όπως αναφέρει, από έλεγχο που διενήργησε διαπιστώθηκαν ελλείψεις και ανεπαρκής τήρηση των μέτρων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως σε χώρους που έχουν επαφή με το κοινό δεν υπάρχουν προστατευτικά πλέξι γκλας, αλλού υπάρχουν γραφεία χωρίς εξαερισμό, ενώ άλλοι χώροι εργασίας είναι ουσιαστικά διάδρομοι από όπου περνούν οι πάντες, σε άλλες περιπτώσεις δε, πολλοί υπάλληλοι είναι στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τους.

Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει πως σε χώρους με αναμονή κοινού, αυτή γίνεται έξω από το ασανσέρ.

Επίσης, οι μάσκες προστασίας των εργαζομένων σε υπηρεσίες όπως η καθαριότητα είναι οι απλές κι όχι αυτές που ορίζονται από τον νόμο, ενώ μερικές φορές τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανύπαρκτα.

«Αν δε ληφθούν μέτρα άμεσα, τα κρούσματα στους δημοτικούς υπαλλήλους και κατά συνέπεια και στους δημότες, θα αυξηθούν ραγδαία. Μπορεί να διανύουμε περίοδο lock down, όμως σε λίγο πάλι θα λειτουργούμε κανονικά και τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν μέσα στο προηγούμενο οκτάμηνο και δεν έγιναν, έστω τώρα, να υλοποιηθούν, για να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατόν τη μετάδοση του covid-19» καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου εργαζομένων.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις