Αβοήθητες, με τις διάφορες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, Αστυνομία κ.α.) να δηλώνουν αναρμόδιες, μάνα και η 42χρονη ανάπηρη κόρη της, διανυκτέρευσαν στο πεζοδρόμιο της οδού Κουμουνδούρου λόγω βλάβης στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Δεκάδες συμπολίτες, επαγγελματίες πέρασαν από το σημείο των δύο γυναικών, δίχως κάποιος να ενδιαφερθεί για την τύχη τους με συνέπεια να παραμείνουν από χθες το βραδάκι μέχρι σήμερα το πρωί στο πεζοδρόμιο της Κουμουνδούρου με 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας).

Οι ώρες περνούσαν χωρίς βοήθεια και οι δύο γυναίκες εξαντλημένες από την ταλαιπωρία, είχαν απογοητευτεί. Συμπολίτισσα με κοινωνικές ευαισθησίες προσπάθησε κι εκείνη να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, δίχως αποτέλεσμα και ανέφερε την αδράνεια στο MYVOLOS.NET ζητώντας συνδρομή.

Σε επίσκεψη του MYVOLOS.NET στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατή η αντιμετώπιση της ζημιάς που υπέστη τροχός του αμαξιδίου της 42χρονης Ελεονώρας και ζητήθηκε η παρέμβασης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με το ειδικό βαν μετακίνησης ατόμων με αμαξίδια.

Σε ελάχιστο χρόνο ο Βασ. Ηλιόπουλος κι ένας ακόμη εθελοντής, παρενέβαιναν εκεί που η Πολιτεία δήλωνε αδυναμία, αναρμοδιότητα.

Με ασφάλεια, τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σοτ ειδικά διαμορφωμένο βανάκι και στη συνέχεια στο σπίτι τους στη Ν. Ιωνία προκειμένου η 42χρονη να συνδεθεί με συσκευή παροχής οξυγόνου και να λάβει την φαρμακευτική αγωγή της.

“Ηταν τραγικό αυτό που ζήσαμε”, ανέφεραν μάνα και κόρη στο MYVOLOS.NET. Χθες το βραδάκι, φύγαμε από την πλατεία Αγ. Νικολάου και περνώντας από την Κουμουνδούρου, το αμαξίδιο έπεσε σε λακούβα δέντρου με συνέπεια να υποστεί βλάβη ένας τροχός και το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο να καθηλωθεί στο σημείο. Τους πήραμε όλους τηλέφωνο, κανένας δεν ενδιαφερόταν. όλοι έλεγαν δεν είναι δική τους δουλειά. Ας είναι καλά ο κ. Βασ. Ηλιόπουλος και οι εθελοντές που ήρθαν με το λεωφορειάκι και μας έδωσαν λύση και μας μετέφεραν στο σπίτι μας. Τους ευχαριστούμε θερμά.”

Αντ. Φωκίδης

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις