Είναι στοιχειώδες οι δύο πλευρές, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεχίσουν το διάλογο, τόνισε η καγκελάριος

Τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα στη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι σε εξέλιξη.

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως κράτη μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας», είπε η Μέρκελ ερωτώμενη για την κρίση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Πρόσθεσε δε ότι είναι στοιχειώδες οι δύο πλευρές, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεχίσουν τον διάλογο. «Δεν θέλουμε περαιτέρω κλιμάκωση» είπε η κ. Μέρκελ, και συνέχισε με διπλωματικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «πρέπει να μιλάμε και στις δύο πλευρές».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της γερμανικής προεδρίας για αποκλιμάκωση και στις επαφές με Μητσοτάκη και Ερντογάν, ωστόσο, επισήμανε ότι σήμερα δεν είχε επικοινωνία με του Τούρκο Πρόεδρο.

Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στις επαφές της με τον Γάλλο πρόεδρο για το θέμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ

πηγή:Lawanorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις