Επτά άτομα συνελήφθησαν

Με δυο ασύρματους πομποδέκτες παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά επικοινωνούσαν και μεταξύ τους, τα μέλη μιας σπείρας που διακινούσαν ναρκωτικά στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία.

Οι πέντε Έλληνες ηλικίας 32 ως 52 και δύο αλλοδαποί 25 και 37 χρόνων, που είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τα τέλη Ιανουαρίου, συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Καλαμάτας, του τμήματος Γαργαλιάνων και της Ο.Π.Κ.Ε., μετά από πολύμηνες έρευνες.

Ο σκύλος ανιχνευτής που είχαν μαζί τους οι αστυνομικοί είχε πολλή δουλειά, καθώς ερεύνησε σπίτια, αποθήκες, οχήματα και υπαίθριους χώρους,αλλά ξετρύπωσε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους δυο κιλών και 456,6 γραμμαρίων, 79 ναρκωτικά χάπια και εξοπλισμό για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης με λαμπτήρες υψηλής ισχύος, πολύπριζα, συσσωρευτές και άλλα εξαρτήματα.

Οι επτά συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ακόμη επτά κινητά και τέσσερα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας με κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσυχνοτήτων. Η έρευνα συνεχίζεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, που εξετάζει τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην σπείρα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις