Η νεότερη ιστορία του Αλμυρού αρχίζει επίσημα την Δευτέρα 17 Αυγούστου 1881, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη και έγινε η επίσημη παράδοση του από τις τουρκικές αρχές και η παραλαβή του από τις ελληνικές. Στις 17 Αυγούστου του 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό. Σύσσωμοι οι κάτοικοι όλης της περιοχής με επικεφαλής τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές υποδέχονται τα ελληνικά στρατεύματα στην είσοδο της πόλης στο δρόμο που οδηγούσε από τη Σούρπη στον Αλμυρό. Με ενθουσιασμό μεγάλο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα άρχοντες, κλήρος και λαός, δακρυσμένοι αγκαλιάζουν τους ελευθερωτές. Στη συνέχεια όλη αυτή η πανηγυρική πομπή κατευθύνεται στη μοναδική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου γίνεται μεγάλη πανηγυρική Δοξολογία.

Ο Δήμος Αλμυρού καλεί όλους τους κατοίκους της επαρχίας Αλμυρού να παρευρεθούν στην πανηγυρική δοξολογία και κατάθεση στεφάνων την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρωικών Αλμυριωτών που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση του τόπου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ώρα 07:00 π.μ.: Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Επαρχίας Αλμυρού Αιδεσιμολογιώτατου π. Γεώργιου Μπέκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ώρα 09:45 π.μ.: Πέρας προσέλευσης στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:00 π.μ.:  Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κος Θεόδωρος Κρίκης – Φαλτάκας, Φιλόλογος.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες στον εορτασμό της επετείου Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού, όπως τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19.

Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας και του Ηρώου ορίζεται  η δημοτική υπάλληλος κΚυριακή Κομνιώτη..

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις