Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου και της Ελλάδας δείχνουν μία απαράδεκτη συμπεριφορά όταν πρόκειται για την Τουρκία, η οποία απειλεί συστηματικά δύο κράτη-μέλη της απαξιωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη χώρα, σπεύδουν να λάβουν θέση και τις πλείστες των περιπτώσεων επιβάλλουν και κυρώσεις. Όταν πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ως να πρόκειται για εχθρικές χώρες.

  • Αποτελεί πρόκληση μεγατόνων για την Αθήνα και τη Λευκωσία ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι διασώζουν την κατοχική δύναμη και υποθάλπουν την επιθετικότητά της. Από τη στιγμή που δεν την ενοχλούν, διότι αυτό απαιτεί η Γερμανία, γιατί να τερματίσει τις απειλές στο Αιγαίο, και ειδικά στην περιοχή του Καστελόριζου, όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Βεβαίως, μία ευθύνη έχουν και οι ηγεσίες στη Λευκωσία και την Αθήνα. Χάθηκαν τόσα δισεκατομμύρια στους διεφθαρμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, με τα οποία στρατιωτικά θα είχαν μετατραπεί οι δύο χώρες σε Ισραήλ. Η Ελλάδα χρωστά 370 τόσα δισεκατομμύρια. Η Κύπρος χρωστά 24-25 δισεκατομμύρια. Τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της.

Φανταστείτε ότι με 8-9 δισεκ. οι δύο χώρες μπορούσαν να αγοράσουν 150 και πλέον αμερικανικά μαχητικά F-35 και τις καλύτερες φρεγάτες! Ομιλούμε ότι έχουν χαθεί τεράστια ποσά τα οποία φορτώθηκαν ως φόροι στους πολίτες των δύο χωρών.

Γίνεται μεγάλη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα για την ευρωπαϊκή στάση. Και ένα ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: Τι χειρότερο θα συνέβαινε στην περιοχή του Καστελόριζου και στην κυπριακή ΑΟΖ, εάν η Ελλάδα και η Κύπρος δεν ήταν μέλη της Ε.Ε. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να απαντήσω.

Πάντως, όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται για το νέο χαρακτήρα της Ε.Ε. Από ένωση αλληλεγγύης κατάντησε ένας καπιταλιστικός,νεοφιλελεύθερος και χωρίς αισθήματα οργανισμός, που ενώ τιμωρεί τα μέλη της, όπως έπραξε με τα Μνημόνια για την Ελλάδα και την Κύπρο, χαϊδεύει και υποθάλπει εχθρικές χώρες που απειλούν στρατιωτικά τους εταίρους της.

  • Εξελίσσεται σε ένα αρτηριοσκληρωτικό οργανισμό, που ελέγχεται από τους Γερμανούς και εκβιάζεται από αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Όρμπαν της Ουγγαρίας, που με αισχρό τρόπο υποστηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαθέτουν βέτο και η Ελλάδα και η Κύπρος. Μήπως πρέπει επιτέλους να το χρησιμοποιήσουν αντί να υποχωρούν και να προκαλούν ζημία στα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα; Ή υπάρχει πάντα πάνω από τα κεφάλια των ηγετών η απειλή για τη διαφθορά των πολιτικών;

Μιχάλης Ιγνατίου,

Hellas Journal

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις