Με τον αντιρατσιστικό νόμο διώκεται ο κτηνοτρόφος που σταμάτησε τους Τούρκους στον Εβρο

174

Ο κτηνοτρόφος που σταμάτησε τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από τον Εβρο, και συνεπλάκη μαζί τους, παραπέμπεται να δικαστεί με τον αντιρατσιστικό νόμο.

 

Ο κτηνοτρόφος που σταμάτησε τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από τον Εβρο, και συνεπλάκη μαζί τους, παραπέμπεται να δικαστεί με τον αντιρατσιστικό νόμο.

«Ρατσιστικά χαρακτηριστικά»

Σύμφωνα με το evros-news.gr, ο νεαρός κτηνοτρόφος, ο οποίος χθες οδηγήθηκε όπως και οι 5 ενήλικες Τούρκοι (υπήρχαν και 3 παιδιά) στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης για να δικαστούν στο αυτόφωρο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή, αντιμετωπίζει την κατηγορία της «παράνομης σωματικής βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Οι Τούρκοι που του επιτέθηκαν και συνεπλάκησαν μαζί του, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος, κατηγορούνται για σωματική βλάβη και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η κατηγορία, όμως, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο πολλαπλασιάζει οποιαδήποτε ποινή επί τον αριθμό των ατόμων εναντίον των οποίων θα κριθεί ότι στράφηκε, και μπορεί να επιφέρει βαριά ποινή στον κάτοικο των Φερών, οδηγώντας τον ακόμα και στη φυλακή.

Ιατροδικαστική εξέταση

Ολοι όσοι συμμετείχαν στο συμβάν εξετάστηκαν από ιατροδικαστή.

Η διάγνωση για τους αλλοδαπούς ήταν ελαφρές σωματικές κακώσεις και για τον κτηνοτρόφο βαριές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια από τη συμπλοκή, ενώ υπέστη και ρήξη τένοντα του χεριού και μάλλον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Το περιστατικό

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον κάμπο των Φερών όταν ο νεαρός κτηνοτρόφος, που πρόσεχε τις αγελάδες του στην περιοχή, αντιλήφθηκε τους Τούρκους να έχουν περάσει από τον ποταμό Εβρο στην Ελλάδα.

Επιχείρησε να τους σταματήσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία όταν δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εβρίτης κτηνοτρόφος είχε μαζί το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής εκπυρσοκρότησε. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το όπλο σπασμένο.

Οι Τούρκοι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και αργότερα κλήθηκε να μεταβεί εκεί και ο κτηνοτρόφος ο οποίος ενημερώθηκε ότι είναι κατηγορούμενος και πρέπει να συλληφθεί.

πηγή:in.gr

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like