Πραγματικά, προσπαθούμε να βρούμε έναν σοβαρό λόγο για να εγκωμιάσουμε κι εμείς την κυβέρνηση ένεκα της επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα.

Προφανώς ζούμε σε άλλη πραγματικότητα, εξ ου και η δυσκολία μας να λιβανίσουμε τον… νέο Μωυσή όπως ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι και οι κυβερνητικοί παπαγάλοι αντιμετώπισαν ανάλογη δυσκολία, αλλά μάλλον ξεπεράστηκε με την γενναία δόση χειραγώγησης εκ Μαξίμου ορμώμενης, αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων.

Έτσι, εξαφανιστήκαν ως διά μαγείας όλες οι αμαρτίες του… νέου Μωυσή, με τον… παλιό να τον αντικρίζει με φθόνο από το υπερπέραν δίχως να μπορεί να πιστέψει ότι τον ξεπέρασε.

Είδες τι κάνουν τα έρμα τα γρόσια… δύστυχε Μωυσή…

– Βαφτίζουν το lockdown success story. Το οποίο θα είχε αποφευχθεί αν είχαν κλείσει τα σύνορα στο άκουσμα του πρώτου θανάτου στην Ιταλία. Αλλά βλέπεις αγαπητέ, η εκμετάλλευση του κορονοϊού βόλευε τον… απόγονό σου για να θάψει την πλήρη αποτυχία του να ανορθώσει την οικονομία που κατέρρεε πριν την έλευση του αόρατου εχθρού. Άρα, τι καλύτερο από το να σπείρει τον πανικό στους πολίτες, ώστε μέσα στον φόβο τους να ξεχάσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μακάρι να σημειώσει ανάλογη επιτυχία, όταν θα τους επιδώσει και τον λογαριασμό του lockdown. Ήτοι, ακόμη ένα… σωτήριο μνημόνιο.

– Συγκαλύπτουν σκάνδαλα, όπως αυτό με τα vouchers, τις μάσκες του γαλάζιου “εθνικού κατασκευαστή” και τους διπλασιασμούς στους μισθούς των γαλάζιων “golden boys”. Θα μας πεις, εδώ μπορεί να μην υπάρχει ζωή την επομένη, να μην λαδώσουν λίγο το αντεράκι τους και τα δικά τους παιδιά; Δεκτόν. Έβλαπτε όμως να το κάνουν με το απαιτούμενο τακτ; Σαν τα λιγούρια έπεσαν στην μάσα. Ελπίζουμε στο μέλλον να βάζουν με σύνεση το χέρι στο μέλι.

– Επισκιάζουν τις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε μεταναστευτικό και εθνικά. Πλέον η γη της επαγγελίας που ευαγγελίζεται ο… διάδοχός σου θα περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους… κατατρεγμένους από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, κι όλοι μαζί περιλαμβανομένων των γειτόνων που ματώσαμε για να διώξουμε πριν 200 χρόνια, θα γιορτάσουμε την επιστροφή στην μικρή οθωμανική επαρχία. Το τραγικότερο όλων φίλτατε, είναι ότι κάποιοι αυταπατημένοι επειδή φυλάξαμε τα σύνορά μας για να μην γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, νομίζουν ότι η Ελλάς αντιστάθηκε και βαδίζει στα χνάρια των ηρώων της. Έλα όμως που λόγω της… κορονοπροπαγάνδας δεν πήραν χαμπάρι ότι επιστρέψαμε στο περιβόητο μπόλιασμα και στο καζάν – καζάν με τον Ερντογάν. Που θα πάει, θα αφυπνιστούν. Ευελπιστούμε σύντομα, προτού να είναι αργά.

Φυσικά, ο… επίγονός σου γνωρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να σκάσει η πομφόλυγα της εκμετάλλευσης του ιού, με κίνδυνο οι επευφημίες να μετατραπούν σε αποδοκιμασίες.

Έτσι, σκέπτεται, λένε οι κακές γλώσσες, να αιφνιδιάσει το πόπολο μπας και αποφύγει το γιουχάισμα.

Με τον σχεδιασμό να έχει ως εξής:

– Ανασχηματισμός αρχές του καλοκαιριού και πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

– Πρόωρες κάλπες τον Ιούλιο είτε κατόπιν ανασχηματισμού είτε άνευ.

– Πρόωρες κάλπες σκέτες είτε τον Ιούλιο είτε το φθινόπωρο.

– Εφαρμογή της σοφής διαχρονικής ελληνικής στρατηγικής πατέντας… προχωράμε κι οπού μας βγάλει. Και στην πορεία, όταν δυσκολέψουν τα πράγματα, συνάπτουμε και μια συμμαχία με τους εχθρούς της αντιπολίτευσης για να μην βουλιάξει το καράβι αύτανδρο.

Αν ισχύουν τα λεγόμενα των κακών γλωσσών, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο… αντικαταστάτης σου εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του προσπαθεί να δει πως θα ξεγελάσει τον λαό, ώστε η επερχόμενη λαίλαπα που περίτεχνα αποκρύπτει να μην τον οδηγήσει στο πολιτικό βάραθρο.

Από την πλευρά μας, φρονούμε ότι είναι αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose – lose, και είτε επιλέξει βραχυπρόθεσμο είτε μακροπρόθεσμο απεγκλωβισμό, τον γκρεμό δεν τον γλυτώνει.

Μήπως εκεί από το επέκεινα να του έστελνες καμιά συμβουλή;

Όχι τίποτε άλλο, κινδυνεύει και η παρακαταθήκη σου.

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»…

Του Όφι Ιοβόλου

πηγή:antinews.gr

Φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις