«Κάθε αρχή και δύσκολη» είπε

«Έχω εισπράξει μηνύματα οργής και αγανάκτισης που είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Τα νεύρα σπάνε όταν κολλάει κάποιος στην κίνηση. Είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπακογιάννης για τις κυκλοφοριακές δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί από τις παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι οι οριστικές αποφάσεις για την τελική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας θα ληφθούν στο τέλος του καλοκαιριού «έχοντας δει το έργο στην ανάπτυξή του και έχοντας ακούσει».

«Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στον οδηγό, τον πεζό και τον ποδηλάτη. Πρέπει να μπορέσουμε να κάνουν την πόλη πιο φιλική και βιώσιμη» ανέφερε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε ότι σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η κυκλοφορία θα βρει την ισορροπία της τις επόμενες εβδομάδες, λέγοντας χαρακτηριστικά «κάθε αρχή και δύσκολη».

Σχετικά με την κριτική που έχει δεχθεί για τα παγκάκια που κόστισαν σχεδόν 6.000 ευρώ, ο δήμαρχος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για παγκάκια, αλλά για σύνθετες κατασκευές οι οποίες ζυγίζουν ένα τόνο, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδιο, έχουν ειδική βαφή αντιγκράφιτι και αντέχουν στο χρόνο.

 

Σχετικά με το προσφυγικό και τη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας, δήλωσε πως πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, στέγη και δεν μιλούν ελληνικά, ωστόσο κάπου πρέπει να πάνε, όχι όμως σε μία πλατεία.

Για αυτό όπως είπε ο δήμος συνεργάζεται με το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Άσυλου, ενώ υπάρχουν και αλλά εργαλεία όπως η επιδότηση ενοικίου μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για να δοθεί λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα.

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις